Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei tună după ce componenţii lotului au cântat imnul secuiesc la Campionatul Mondial. Ştie ce se urmăreşte, de fapt

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei tună după ce componenţii lotului au cântat imnul secuiesc la Campionatul Mondial. Ştie ce se urmăreşte, de fapt

Hochei pe gheață

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei, Alexandru Hălăucă, a oferit o primă reacţie despre momentul controversat petrecut la finalul meciului România - Ungaria, de la Campionatul Mondial.

Revoltat de cele petrecute, Alexandru Hălăucă a anunţat o anchetă. De altfel, conform regulamentului, jucătorii români care au luat parte la moment riscă să fie suspendaţi minimum 1 an de la echipa naţională, dar ar putea fi suspendaţi şi la echipele de club, în funcţie de gradul de implicare.

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei a vorbit, pentru Gazeta Sporturilor, despre cele întâmplate. 

„Eu nu am fost acolo, dar am urmărit meciurile şi ştiu ce s-a întâmplat. Am convocat de urgenţă Biroul Federal, pentru joi, şi urmează să luăm măsuri. Nu trebuia să se întâmple aşa ceva!

Jucătorii trebuiau să iasă de pe gheaţă când a început să se cânte imnul secuiesc. Iniţial, la staţia de amplificare s-a pus imnul Ungariei şi s-a ridicat drapelul Ungariei. Aşa se procedează, se cântă imnul echipei câştigătoare. Nu ştiu dacă jucătorii au cântat şi imnul Ungariei, dar ştiu că mulţi au rămas pe gheaţă şi am cântat imnul Ţinutului Secuiesc.

Nu e o noutate, s-a mai întâmplat acest lucru şi pe vremea când era preşedintele Federaţiei domnul Barna (n.r. - Tanczos Barna, în prezent ministru al mediului, propus de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, UDMR. Acesta a fost prezent în tribună, la meciul cu Ungaria). 

Trei  jucători, Bedilă, Gliga şi Mircea Constantin s-au dus direct la vestiar. Unii, precum Trancă, Toke şi alţii de alte etnii, au rămas pe gheaţă, în partea opusă galeriei Ungariei. 

Biroul Federal va lua măsurile care se impun, Cazul va ajunge şi la Comisia de Disciplină a Federaţiei. În Biroul Federal sunt 13 membri, dintre care doar unul este de etnie maghiară, Laszlo Laszlo Hodoş, de la SC Miercurea Ciuc”, a spus Alexandru Hălăucă pentru sursa citată.

Şeful FRH consideră că se încearcă destabilizarea actualei administraţii, înaintea alegerilor din august. 

„În 2014, când am preluat funcţia de preşedinte, echipa naţională era complet destrămată. Timp de 2-3 ani m-am rugat de jucătorii maghiari şi români să vină la echipa naţională. Pur şi simplu refuzau. M-am chinuit să-i facă să vină şi să refacem naţionala. 

Dar acum, din partea celor din aşa-zisul Ţinut Secuiesc se încearcă destabilizarea echipei naţionale. În august vom avea alegeri şi probabil că vor să pună pe cineva din acea zonă”, a mai spus Alexandru Hălăucă.

Afla mai multe despre: alexandru hălăucăhochei romaniaromania ungaria hochei 

viewscnt
Articole similare