Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Previziunea lui Mihai Stoica: ”Când vor fi 72 de echipe la Campionatul Mondial, vom da baraj cu Andorra ca să ne calificăm” | EXCLUSIV

Previziunea lui Mihai Stoica: ”Când vor fi 72 de echipe la Campionatul Mondial, vom da baraj cu Andorra ca să ne calificăm” | EXCLUSIV
Comentarii

Echipa naţională de fotbal a României este în momentul de faţă în plină luptă pentru calificarea la Euro 2024, dar Mihai Stoica a vorbit şi despre o posibilă prezenţă a ”tricolorilor” în viitorul mai apropiat sau îndepărtat la o Cupă Mondială, una cu adevărat inedită.

România nu a mai fost la un turneu final major de la Campionatul European din Franţa, din 2016, când selecţioner era Anghel Iordănescu.

Acum, fiul său, Edi Iordănescu, încearcă să ducă naţionala la un nou Euro, cel din Germania, din 2024.

Dar dacă România a mai înregistrat câteva prezenţe meteorice la Campionatele Europene, la Mondiale este ”secetă”.

”Tricolorii” nu au mai fost la un turneu de final de Campionat Mondial de mai bine de două decenii, mai exact din 1998, de pe vremea ”Generaţiei de Aur”.

Iar următoarea ediţie va fi în 2026 şi se va disputa pe întregul continent nord-american, în Canada, Statele Unite şi Mexic.

La momentul respectiv, se vor fi împlinit deja 28 de ani de la ultima participare a României la o Cupă Mondială.

Când va mai ajunge România la un Campionat Mondial: ”Vom da baraj cu Andorra ca să ne calificăm” | EXCLUSIV

Dar ediţia din 2026 va fi una cu totul inedită, în sensul că numărul echipelor participante va creşte de la 32 la 48, un record.

Până la ediţia din Qatar, unde a triumfat Argentina lui Lionel Messi şi Lionel Scaloni, la Campionatul Mondial se calificau doar 32 de echipe.

Acestea fiind precizate şi deja stabilite de FIFA, Mihai Stoica şi-a permis şi o glumă cu privire la următoarea prezenţă a României la un Mondial.

”Eu aştept să văd când vor fi 72 de echipe la Campionatul Mondial şi noi vom da baraj cu Andorra ca să ne calificăm”, a declarat Mihai Stoica, la Sport Center de la Orange Sport.

Până atunci însă, România trebuie să treacă cu bine de dubla ”de foc” cu Kosovo şi Elveţia, din preliminariile pentru Euro 2024.

Turneul final de Campionat Mondial din Canada, Statele Unite şi Mexic se va desfăşura în perioada 11 iunie - 19 iulie 2026.

Din cele 22 de ediţii de Campionat Mondial ce au avut loc până acum, România a participat la şapte. Acestea sunt următoarele:

  • 1930, Uruguay
  • 1934, Italia
  • 1938, Franţa
  • 1970, Mexic
  • 1990, Italia
  • 1994, Statele Unite
  • 1998, Franţa

Afla mai multe despre: echipa nationalacupa mondialaromania 

viewscnt
Articole similare