You are here:

Prima reacţie a Elisabetei Lipă, după scandalul de la gimanstică: ”Sabrina este medaliată la Jocurile Olimpice. Am trăit şi nedreptatea care i s-a făcut Andreei Răducan la Sydney”

Prima reacţie a Elisabetei Lipă, după scandalul de la gimanstică: ”Sabrina este medaliată la Jocurile Olimpice. Am trăit şi nedreptatea care i s-a făcut Andreei Răducan la Sydney”
Comentarii

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă (59 de ani), a oferit prima reacţie după scandalul declanşat la gimnastică la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sabrina Voinea şi Ana Bărbosu au trăit una dintre cele mai mari nedreptăţi din istoria gimnasticii la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cele două sportive au fost deposedate pe rând de medalia olimpică de bronz. Prima a primit o depunctare pentru o greşeală inexistentă, iar a doua a pierdut medalia de bronz după ce arbitrele au acceptat o contestaţie din partea americancei Jordan Chiles pe care nimeni nu poate să o explice.

Elisabeta Lipă ia atitudine după ce gimnastele din România au fost deposedate de podiumul olimpic

”Asta clar s-a văzut că a fost nedreptăţită. Pentru mine, Sabrina este medaliată la Jocurile Olimpice. Este foarte urât ceea ce s-a întâmplat. Nu contează până la urmă vârstă.

Nu mai zic că este şi un copil care suferă şi mai mult că nu înţelege. Dar oricărui sportiv căruia i se întâmplă sau i se poate întâmpla un asemenea lucru este foarte dureros. 

Şi nu este normal până la urmă. Aici vorbim de competiţia supremă şi se ajunge la TAS. Da, trebuie să se ajungă şi acolo pentru că şi Comitetul Olimpic şi Federaţia Română de Gimnastică şi Nadia Comăneci au făcut contestaţii, plângeri. Tot ce s-a putut face omeneşte, s-a făcut. 

Acum bănuiesc că pot avea şi ei o reacţie că se pot reanaliza sau se poate reanaliza solul Sabrinei şi alţi specialişti să analizeze dacă într-adevăr s-a greşit . Şi dacă s-a greşit, să repare greşeala”, a declarat Elisabeta Lipă, pentru Orange Sport.

Chestionată cu privire la faptul dacă există şanse de reuşită la Tirbunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), şefa ANS a precizat următoarele, amintind şi de nedreptatea făcută fostei gimnaste Andreea Răducan la Jocurile Olimpice de la Sidney 2000.

”Eu mi-aş dori enorm de mult  să fie o şansă de reuşită. Nu-mi vine să cred că eu că sportivă am trăit şi nedreptatea care i s-a făcut Andreei Răducan la JO de la Sydney. Dar de atunci şi până acum au trecut atâtea ediţii şi atâţia ani de zile. 

Tehnologia avansează. Vorbim de digitalizare, inteligenţă artificială. Nu poţi să stai lana unor arbitre care să arbitreze după cum cred ele sau după cum cred ele că văd”, a adăugat Lipă.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicegimnasticasabrina voineaana barbosuelisabeta lipa 

viewscnt
Articole similare