Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima reacţie dinspre FRF după ce România a ajuns pe locul 54 mondial! Ce loc ţintesc acum şefii de la Casa Fotbalului: "Suntem între urne" | EXCLUSIV

Prima reacţie dinspre FRF după ce România a ajuns pe locul 54 mondial! Ce loc ţintesc acum şefii de la Casa Fotbalului: "Suntem între urne" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

România e pe cea mai slabă poziţie din ultimii 10 ani în clasamentul FIFA. Şefii FRF ţintesc o poziţie superioară, pentru o plasare mai bună în urnele competiţiilor, susţine Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu.

"Ţinta noastră ţinta e să fim pe locul 24 european"

Naţionala României a coborât uşor dar sigur în clasamentul mondial, de-a lungul anilor, până pe locul 54, faţă de EURO 2016. 

FRF şi-a fixat strategia în privinţa clasamentului mondial şi ţinteşte locul 24 european, care ar asigura o prezenţă mai bună la urnele competiţiilor. 

"În anul în care ne-am calificat la EURO 2016, în 2015, eram în primele 10. Dacă ai un parcurs bun pe o perioadă scurtă, te duci sus. Dacă ai o perioadă mai lungă de insuccese, te duci la vale mai mult. Important e să ajungi într-o zonă de platou. La FRF a venit directorul de scouting al federaţiei belgiene şi a spus că sunt pe locul doi, dar a zis că sunt conştienţi că nu pot rezista pe locul secund. Ţinta lor e să fie în primele 10. 

La federaţia noastră ţinta e să fim pe locul 24 european. La nivel european suntem la limită între urna B şi C, suntem pe 32. Trebuie să găsim un platou şi după să urcăm, cu o gestionare corectă a resurselor a jucătorilor tineri. 

Poate că noi am avut rezultate mai bune decât lotul până acum. Dacă Dzeko, Pukki sunt sub noi... Dacă ei cu jucători de Champions League, iar noi cu niciunul în Champions League, e posibil să fi făcut lucruri proaste ei", a declarat Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, pentru Orange Sport. 

România ocupă locul 54 în clasamentul FIFA. Coborâre de şase locuri pentru tricolori

Naţionala României ocupă locul 54 în clasamentul FIFA dat publicităţii joi. "Tricolorii" au coborât şase locuri faţă de luna martie şi au 1.427,84 puncte.

Adversarele tricolorilor în Liga Naţiunilor au următoarele clasări: Muntenegru – locul 67 (în urcare de pe 70, cu 1.354,59 puncte), Bosnia – Herţegovina – locul 57 - în urcare de pe 59 (1.403,98 puncte), Finlanda – locul 59 - coborâre de pe 57 (1.398,41 puncte).

Primul loc este ocupat de Brazilia, urmată de Belgia, Argentina, Franţa, Anglia, Spania, Italia, Olanda, Portugalia şi Danemarca.

 

Afla mai multe despre: romaniaclasament fifa romaniaromania loc mondial 

viewscnt
Articole similare