Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probleme pentru Siyabonga Ngezana! Fundaşul, anunţat în lotul naţionalei Africii de Sud a rămas în România. Care este motivul

Probleme pentru Siyabonga Ngezana! Fundaşul, anunţat în lotul naţionalei Africii de Sud a rămas în România. Care este motivul

FCSB

Comentarii

Siyabonga Ngezana (26 de ani), fundaşul central sud-african al celor de la FCSB a primit o veste foarte bună din partea selecţionerului naţionalei Africii de Sud.

Fundaşul adus de FCSB în perioada de "mercato" din vara anului 2023 a impresionat în tricoul vice-campioanei României, iar prestaţiile sale bune din Superliga l-au convins pe selecţionerul Hugo Broos să-i dea o şansă la echipa naţională a Africii de Sud.

Ngezana a făcut parte din lotul lărgit anunţat pentru Cupa Africii pe Naţiuni, dar nu a fost inclus în lotul care a participat la turneul final. Ngezana a primit vestea convocării pentru acţiunea naţionalei sud-africane, în care va disputa două meciuri, împotriva naţionalelor din Andorra şi Algeria.

Problemele au apărut pentru fundaşul sud-african al celor de la FCSB cu câteva zile înainte de prima partidă. Ngezana nu a putut face deplasarea, alături de colegii săi de la naţională, şi a rămas în România. Hugo Broos, selecţionerul Africii de Sud a răspuns întrebărilor jurnaliştilor la o conferinţă de presă şi a vorbit despre situaţia lui Ngezana.

Motivul pentru care Ngezana a rămas în România

"Siyabonga Ngezana a avut un sezon foarte bun şi am discutat dacă ar trebui să meargă la Cupa Africii pe Naţiuni. Am hotărât să nu o facem pentru că ar fi fost prima oară cu echipa şi asta îl făcea să se adapteze mai greu.

Acum l-am sunat şi ne-a spus că şi-a pierdut actele pentru a călători, aşa că este blocat în România. Nu din vina noastră nu este aici, ci din vina lui.", a declarat belgianul.

În locul lui Ngezana, selecţionerul sud-africanilor l-a convocat de urgenţă pe Siyanda Xulu (32 de ani), jucător la SuperSport United, o formaţie din prima divizie a Africii de Sud.

Astfel, şansa lui Ngezana ar putea veni la meciurile din luna iunie, împotriva naţionalelor din Nigeria şi Zimbabwe, în cadrul meciurilor de calificare pentru Cupa Mondială din 2026.

Afla mai multe despre: fcsbsiyabonga ngezanaafrica de sud 

viewscnt
Articole similare