Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răspunsul lui MM Stoica după ce Csaba Asztalos i-a transmis să îşi ”ducă pe stadion copiii” pentru a vedea ”folclor”: ”Se vrea Alice în Ţara Minunilor” | EXCLUSIV

Răspunsul lui MM Stoica după ce Csaba Asztalos i-a transmis să îşi ”ducă pe stadion copiii” pentru a vedea ”folclor”: ”Se vrea Alice în Ţara Minunilor” | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Invitat în studioul Orange Sport, MM Stoica i-a oferit un răspuns lui Csaba Asztalos, după ce preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a făcut o declaraţie acidă la adresa sa, prin care îşi spunea să îşi ”ducă pe stadion copiii” pentru a vedea ”folclor”.

În contextul scandalului de la Sepsi - U Craiova 1948, MM Stoica a declarat că injuriile nu vor putea fi vreodată interzise pe stadion, întrucât mulţi oameni vin la meciuri pentru a se descărca.

Afirmaţiile oficialului FCSB l-au deranjat pe preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care a făcut o declaraţie acidă la adresa acestuia.

”Se vrea Alice în Ţara Minunilor”

Csaba Asztalos i-a transmis lui MM să meargă cu copiii pe stadion pentru a vedea folclor, probabil făcând referire la cântecul galeriilor adverse FCSB-ului, la adresa fiicei lui Stoica.

S-a creat deja un precendent. Înţeleg că putem merge pe stadioane să spunem orice. Văd că unii zic că s-a ales sportul şi fair-play-ul. Nu. Sportul şi meritul sportiv nu există în prezenţa xenofobei, a rasismului şi a discursului de ură, ci începe cu respect reciproc.

Nu alegem între ele, altfel sportul nu există cu înjurători, cum zice domnul Stoica, cu folclor şi aşa mai departe. Să-şi ducă copiii pe stadion să vadă ce înseamnă folclor.

Noi nu putem să facem nimic oficial. Nu am făcut declaraţii publice înainte de adoptarea deciziei. Ce constat eu e că federaţia şi comisiile au eşuat în aplicarea propriilor regulamente privind prevenirea rasismului şi a xenofobiei în sport”, a declarat Csaba Asztalos, pentru Fanatik.

Invitat în studioul Orange Sport, lui MM Stoica i-a fost citită declaraţia, iar acesta a afirmat că a fost prima dată când a auzit-o, fiind surprins de atacul neaştepat al lui Asztalos.

Răspunsul lui MM Stoica pentru Csaba Asztalos

Oficialul FCSB şi-a menţinut însă poziţia şi a punctat că dorinţele preşedintele CNCD nu sunt foarte realiste, ironizându-l pe politician.

Da, nu prea înţeleg, dar mă rog. Exact aşa e (n.r. că nu poţi opri înjurăturile pe stadion), m-am născut pe stadion şi aşa a fost. Tatăl meu, să îl ierte, a avut o ieşire şi cineva i-a zis sunt copii aici, a zis <<vrei linişte, du-te la teatru>>.

Oamenii vin la stadion să se descarce Asztalos se vrea Alice în Ţara Minunilor. Nu suntem în ţara minunilor, suntem într-o ţară în care se înjură, cum se înjură în Anglia, să meargă să vadă.

Se înjură în Turica, Grecia, Botswana, peste tot, aşa e pe stadion, nu promovez, dar asta e situaţia, mie îmi înjură fata, nu îmi convenea, dar m-am obişnuit. Asta e, ce putem face?

Normal ar trebui eliminaţi oamenii care înjură, am mijloace, să vină forţele de ordine, să vadă cine înjură, să îl ia, să îl amendeze, să îl interzică”, a declarat MM Stoica, la Orange Sport.

 

 

Afla mai multe despre: mm stoica 

viewscnt
Articole similare