Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Războiul din Ucraina continuă să facă victime şi printre sportivi. Doi fotbalişti au fost ucişi de armata rusă

Războiul din Ucraina continuă să facă victime şi printre sportivi. Doi fotbalişti au fost ucişi de armata rusăgalerie foto
Comentarii

Secretarul general al Sindicatului Internaţional al Fotbaliştilor Profesionişti (FIFPro), Jonas Baer-Hoffman, a confirmat, în timpul unei conferinţe la Londra, că doi fotbalişti ucraineni şi-au pierdut viaţa în timpul războiului din ţara lor.

Baer-Hoffman a luat cuvântul în cadrul unui summit sportiv organizat de Financial Times şi a confirmat că situaţia jucătorilor din Ucraina, ţară invadată de Rusia, este "disperată".

"Sincer, este foarte complicat să detaliezi cum este situaţia în acest moment. Am avut 400 de jucători străini în Ucraina şi nimeni nu vă poate spune câţi dintre ei sunt încă în viaţă. Ştim că doi jucători ucraineni au murit în război. Facem ce putem, dar situaţia este disperată", a spus secretarul general al FIFPro.

Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, cei doi fotbalişti ucraineni ucişi în timpul atacului armatei ruse sunt Vitali Sapilo (21 ani) şi Dmitro Martinenko (25 ani).

Vitali Sapilo, portarul echipei de tineret a clubului de liga a treia Karpatî Lvov, s-a alăturat armatei ucrainene ca şi comandant de tanc, pentru a-şi apăra ţara. Goalkeeper-ul ar fi fost ucis, conform sursei citate, în timpul luptelor care au avut loc vineri la Kiev.

Dmitro Martinenko a jucat ultima oară la formaţia de ligă secundă FC Gostomel. El şi-a pierdut viaţa alături de mama sa, după ce bombele ruseşti au lovit locuinţa sa aflată într-un bloc de apartamente din capitala Ucrainei.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: ucraina 

viewscnt
Articole similare