Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INTERVIU cu unul dintre cei mai vechi stranieri din Liga 1. Ivanovski: ”Am fost cel mai bun tânăr fotbalist din Macedonia. Ce s-a întâmplat? O să mă întreb toată viaţa”

INTERVIU cu unul dintre cei mai vechi stranieri din Liga 1. Ivanovski: ”Am fost cel mai bun tânăr fotbalist din Macedonia. Ce s-a întâmplat? O să mă întreb toată viaţa”galerie foto

Special

Comentarii

Mirko Ivanvoski şi-a început aventura în România în urmă cu 10 ani, la Astra Giurgiu. De atunci, macedoneanul a mai evoluat la CFR Cluj, la Dinamo şi din sezonul acesta e atacantul Petrolului, nou-promovată în SuperLiga.

 Într-un interviu exclusiv pentru orangesport.ro, fotbalistul şi-a spus povestea, a vorbit despre problemele financiare din campionatul intern şi a dezvăluit relaţia pe care o are cu fanii lui Dinamo, echipă pentru care a jucat sezonul trecut şi care a retrogradat.

Bună, Mirko! Începem interviul relaxant. Spune-mi te rog cum te-ai apucat de fotbal, care e povestea începutului tău în sportul ăsta.

Am început fotbalul când aveam 7 ani. E un pic amuzantă povestea cu începutul meu. A venit într-o zi un prieten la mine, avea un ghiozdan de antrenament la el. L-am întrebat ce e asta, mi-a spus că se duce după şcoală la fotbal. I-am zis că vreau şi eu să vin, iar el mi-a promis că va vorbi cu antrenorul pentru mine. M-am dus foarte încântat acasă, le-am zis părinţilor că vreau să mă apuc de fotbal. Tata a fost foarte încântat, mama mi-a spus că nu vrea să audă de asta. L-am ascultat pe tata, desigur şi următoarea zi am făcut cunoştinţă şi eu cu antrenorul de la echipa de copii. Acasă, mama mi-a zis că bine, mă pot duce, dar ea nu are de gând să spele zi de zi hainele mele murdare de la antrenament (râde).

Citeam despre tine că ai fost unul dintre cei mai buni tineri fotbalişti din Macedonia. Toată presa scria o grămadă despre tine, despre cum vei ajunge departe.
Da, am fost cel mai bun tânăr fotbalist din Macedonia. Ce s-a întâmplat? Asta este întrebarea pe care eu o să mi-o pun toată viaţa. Nu am reuşit să joc la echipe din top 5 campionate, dar l-aş supăra pe Dumnezeu dacă nu aş fi reunoscător pentru ce am primit. Am jucat la Hajduk, la Slavia Praga, la CFR Cluj, la Videoton, echipe care au jucat în Champions League, Europa League, care au câştigat campionate. Aia e. Am fost foarte bine şi sunt bine.

”Asta e România, din păcate!”

Când ai primit prima ofertă din România, cea de la Astra în 2012, care a fost primul tău gând? Ce ştiai despre România, ce ai citit despre România?
Sincer, am acceptat oferta până să citesc ceva, orice despre România. Eram în vacanţă în Grecia, m-a sunat antrenorul de la nationala U21 a Macedoniei şi m-a întrebat dacă vreau să merg să joc în România. Am zis direct da. Apoi m-a sunat Dinu Gheorghe şi restul e istorie. Ştiam despre Rapid, Steaua, Dinamo şi ştiam că nu are cum să fie atât de diferită România de noi.

Ce nu ţi-a plăcut iniţial la România, dar acum îţi place?
Pf, chiar nu ştiu, mi-a plăcut tot, chiar dacă în 2012 când am venit la Ploieşti erau blocuri destul de vechi, în oraş nu exista mall, dar m-am obişnuit repede la noua situaţie şi noua imagine. M-am adaptat la ce aveam.

Ai avut perioade complicate din punct de vedere financiar în România? Mulţi se plâng de asta mai ales, cu întârzieri salariale şi toate cele.
Mă faci să râd. În afară de Astra, care 2 ani a fost extremă de corectă cu mine din punct de vedere financiar, la restul echipelor am avut mereu probleme de genul ăsta. Asta e România, din păcate.

Hai să discutăm întâi despre Dinamo. E încă şocant pentru noi toţi faptul că sezonul ăsta nu mai e Dinamo în Liga 1. Ce a fost în neregulă acolo, de ce nu a reuşit echipa să se salveze deşi în teorie voi eraţi jucători valoroşi şi buni? De ce nu au venit şi victoriile, ci retrogradarea?
Da, încă se vorbeşte despre Dinamo, oamenilor nu le vine să creadă că Dinamo e în Liga 2. Din păcate nu e vis, e adevăr. Nu funcţiona aproape nimic la echipă atunci, erau foarte multe probleme care sunt şi acum. Aveam echipă foarte bună, jucători cu nume şi valoroşi, dar din păcate s-au schimbat foarte mulţi fotbalişti, veneau alţii, plecau alţii, nu erau bani la echipă.
Am vorbit destul de mult despre subiectul ăsta şi nu mai vreau să o fac, sper să înţelegi. Mă simt rău când mă gândesc iar la asta.

Despre Dinamo şi fanii acesteia

Dinamo are suporteri înfocaţi, implicaţi nu doar la nivel emoţional în momentul ăsta. Ţi-a fost frică de ei în vreun moment, frică de faptul că Dinamo retrograda şi că ei s-ar putea enerva peste măsură din cauza asta, pentru că erau implicaţi şi financiar la echipă?
Niciodată nu mi-a fost frică de ei. Sincer, am avut o relaţie superbă cu suporterii lui Dinamo, mi-au scris foarte mulţi dintre ei după retrogradare, încă ţin legătura cu unii dintre ei. Relaţie excelentă.

De ce Petrolul? Te-ai interesat de istoria echipei înainte să accepţi oferta de la ei? Cum ţi se par suporterii, stadionul de acolo?
Oferta de la Petrolul a venit după 3 zile de când am retrogradat cu Dinamo. M-a sunat Claudiu, directorul echipei şi mi-a spus că mă aşteaptă aici. Eu eram în drum spre casă când am primit telefonul şi l-am rugat frumos să mă lase câteva zile, că sunt obosit fizic şi psihic. Eram şi accidentat la coapsă.

În cele aproape 2 săptămâni au mai venit 4-5 oferte din România, dar am ales Petrolul pentru că e un club cu tradiţie, cu suporteri superbi, stadion plin la fiecare meci şi asta te face să te simţi cu adevărat fotbalist. Plus că era aproape de Bucureşti.

Ce fundaş român ţi-a pus cele mai multe probleme în Liga 1?
Grea întrebare. Hmm, cred că depinde foarte mult de mine în primul rând. Sunt şi mulţi fundaşi foarte buni în Liga 1, dar dacă eu nu sunt concentrat şi nu am o zi bună, îmi pun toţi probleme.

Care e cel mai frumos moment din cariera ta de fotbalist şi de ce?
Debutul la naţionala mare a Macedoniei clar. Mi-au dat lacrimile la intonarea imnului. Să nu mai spun că am reuşit să dau gol la debut şi datorită golului meu am reuşit atunci să câştigăm partida.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: ivanovski 

viewscnt
Articole similare