Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia fermă a lui Ionuţ Stroe în privinţa afişării hărţii "Ungariei Mari" la meciurile naţionalei: "O poveste ruptă de realitate"

Reacţia fermă a lui Ionuţ Stroe în privinţa afişării hărţii "Ungariei Mari" la meciurile naţionalei: "O poveste ruptă de realitate"

Echipa națională

Comentarii

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, fost ministru al Sportului, a comentat într-o postare pe Facebook anunţul Asociaţiei Maghiare de Fotbal (MLSZ) privind introducerea de bannere care să înfăţişeze o hartă a "Ungariei Mari" la meciurile echipei naţionale.

”Am spus de foarte multe ori: politica nu are ce să caute în sport. Sper de aceea că ştirea pe care am văzut-o, cum că UEFA ar fi fost de acord ca Ungaria să folosească la fotbal un drapel cu însemne revizioniste, să fie o ştire inventată.

Sau cel mult o informaţie lansată artificial de nişte minţi înflăcărate. Până vine un punct de vedere oficial de la forul european, mă rezum să subliniez că un asemenea eveniment ar fi un precedent periculos.

Ar veni în contradicţie cu toate principiile care guvernează sportul. Nu ar face decât să sufle în pânze extremiştilor care pescuiesc oricum mereu în vremuri tulburi, ca cele de azi.

Recomand tuturor să fie reţinuţi în a prelua sau comenta ceva ce ar putea fi o poveste ruptă de realitate. Este un context în care sunt aruncate multe „fitile” de acest fel, tocmai de către cei care vor tensiune, dezbinare şi o slăbire a societăţilor noastre, a scris Stroe pe Facebook.

Asociaţia Maghiară de Fotbal (MLSZ) a aprobat introducerea de bannere care să înfăţişeze o hartă a Ungariei istorice la meciurile echipei naţionale. Potrivit unui comunicat publicat marţi pe site-ul său, MLSZ a solicitat o poziţie clară din partea UEFA şi a grupului său antidiscriminare (FARE) cu privire la problema autorizării afişării simbolului istoric.

Însă Federaţia Română de Fotbal (FRF) precizează, într-un comunicat postat miercuri, pe site-ul oficial, că UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel european.

Afla mai multe despre: ungaria 

viewscnt
Articole similare