Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Renaşte un club de tradiţie din România! Echipa se va înscrie în campionat, iar proiectul este unul măreţ: ”Un om de afaceri se implică”

Renaşte un club de tradiţie din România! Echipa se va înscrie în campionat, iar proiectul este unul măreţ: ”Un om de afaceri se implică”

Fotbal intern

Comentarii

Sportul Studenţesc ar putea renaşte, la şapte ani după ce ”Gaşca Nebună din Regie” s-a retras din Liga 4.

O nouă forţă în fotbalul românesc?! ”Gaşca nebună” se întoarce: ”Mii de oameni şi-au dat interesul”

Felix Pînga, avocat şi secretar general al Asociaţiei Suporterilor Sportul Studenţesc Bucureşti, a dezvăluit că fosta echipă a lui Gică Hagi se va înscrie în Liga 4 din sezonul următor, iar echipa va fi finanţată de un fost junior al clubului, care a devenit om de afaceri între timp.

Mai mult decât atât, Felix Pînga face apel la suporteri să vină în Regie duminică, pe 11 februarie, la aniversarea de 108 ani a clubului, pentru a contribui la primul pas din ceea ce se anunţă renaşterea clubului care scria istorie în România la mijlocul anilor ’80

“Sportul Studenţesc a fost în ţara asta şi, în special, în Bucureşti şi, mai ales, în sectorul 6, un promotor al sportului, al mişcării şi al sănătăţii. Chiar dacă nu neapărat de performanţă, dar foarte mulţi copii din zona asta – Crângaşi, Militari, Drumul Taberei, Giuleşti -, au trecut prin Regie şi foarte mulţi sunt legaţi de tot ce a însemnat atmosfera Sportul Studenţesc. 

Chiar dacă noi, de-a lungul timpului, n-am fost o mare masă de suporteri, Sportul a reprezentat şi a avut anumite valori cu care a fost prezentat în presă, cu care a fost recunoscut, cum ar fi fairplay-ul, spiritul boem, universitar, ‘Gaşca nebună”. Şi ceea ce facem noi este că nu lăsăm acest spirit şi această tradiţie să moară.

Credem că avem o moştenire valoroasă. Ne uităm şi spre viitor. Suporterii, chiar dacă n-au fost aşa de mulţi, s-au coagulat şi, la momentul actual, în platformele sociale sunt deja mii de oameni care şi-au dat interesul şi au spus că Sportul a însemnat ceva pentru ei. Au zis că ‘ne dorim din nou Sportul Studenţesc în iarbă!’.

De la anul, avem un proiect concret de colaborare cu echipa Sportul D&A, echipa unui fost junior de la Sportul, om de afaceri, care îşi doreşte să se implice şi să participe la campionat, începând din sezonul 2024/2025, sub denumirea Sportul Studenţesc Bucureşti.”, a declarat Felix Pînga, la Sport Total FM.

Sportul va juca tot pe bătrânul stadion din Regie: ”Condiţiile sunt bune!”

“Stadionul se află în condiţii bune. Nu am putea spune încă excelente. Baza este făcută având un proiect din anii ’80. Acum, cerinţele pentru un stadion modern sunt cu totul altele. Dar putem spune că sunt condiţii optime, în clipa de faţă. Arena centrală este deschisă pentru a fi închiriată pentru a desfăşura meciurile.

Vă aşteptăm pe toţi duminică, la ora 13:00, la sărbătoarea de 108 ani a echipei Sportul Studenţesc!”, a adăugat Felix Pînga.

Sportul Studenţesc a fost fondat în 1916 din iniţiativa unui grup de studenţi şi profesori din Bucureşti. Cea mai importantă clasare a clubului datează din 1968, atunci când ”Gaşca Nebună” a terminat pe locul doi în Liga 1. 

De-a lungul istoriei, mai multe nume uriaşe din fotbalul românesc au îmbrăcat tricoul alb-negru, precum Ion Lăpuşneanu Mircea Sandu, Marcel Coraş, Gino Iorgulescu, Aurică Ţicleanu, Aurel Rădulescu sau Gheorghe Hagi.

 

Afla mai multe despre: sportul studenţescfotbal intern,  

viewscnt
Articole similare