You are here:

România, cu patru medalii în şase zile la JO 2024, a egalat palmaresul de la JO Tokyo 2020. Vrem să-l şi depăşim

România, cu patru medalii în şase zile la JO 2024, a egalat palmaresul de la JO Tokyo 2020. Vrem să-l şi depăşim
Comentarii

România şi-a îmbogăţit palmaresul de medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, acolo unde a egalat ”zestrea” de la Tokyo.

România, 4 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. Am egalat ”zestrea” de la Tokyo 2020. Dar nu ne oprim aici. Vrem mai mult

Canotorii au adus şi ei două medalii pentru România în probele de joi de la Jocurile Olimpice de la Paris, după cele două aduse la nataţie de David Popovici.

Astfel, delegaţia tricoloră de la Paris a egalat palmaresul total obţinut la Jocurile de la Tokyo din 2020 (desfăşurate în 2021).

Medaliile de la Paris, două de aur, una de argint şi una de bronz, au fost obţinute în primele şase zile de competiţie.

La Tokyo 2020, România a ocupat locul 46, cu patru medalii câştigate. Atunci, au concurat 100 sportivi români. Acum, la Paris, delegaţia României este formată din 106 sportivi.

Medalie de aur: 1 - Canotaj Ancuţa Bodnar, Simona Radiş (dublu vâsle feminin);

Medalii de argint: 3 - (patru rame fără cârmaci masculin) Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari; (dublu rame masculin) Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă; (spadă) Ana Maria Popescu.

La Paris, România a obţinut până în prezent patru medalii: două de aur, dintre care una prin David Popovici la 200 metri liber şi cealaltă prin Marian Enache şi Andrei Cornea la dublu vâsle masculin, una de argint din Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin şi una de bronz prin David Popovici la 100 metri liber.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicedavid popovicicanotaj 

viewscnt
Articole similare