You are here:

România în Nations League, 12-15 octombrie

România în Nations League, 12-15 octombrie

Pariuri sportive

Comentarii

Primele două meciuri de la revenirea lui Mircea Lucescu pe banca naţionalei României au fost un real succes. În primele două etape din UEFA Nations League “tricolorii” le învingeau pe Kosovo şi Lituania, marcând 6 goluri, primind unul singur.

În ambele partide conduceau încă de la pauză. Ba chiar împotriva Lituaniei Mihăilă deschidea scorul în minutul 4. În aceste zile le vor înfrunta în deplasare pe Cipru şi Lituania. Mai precis, pe 12, respectiv 15 octombrie. Vor obţine oare “tricolorii” maximum de puncte? 

Mai sunt câteva zile până atunci, însă unele case de pariuri online au afişat deja cotele pentru aceste dueluri. “Tricolorii” au 1.45 pentru o victorie în Cipru şi 1.70 contra Lituaniei. 

Mircea Lucescu a convocat 16 stranieri

Pentru deplasările cu Cipru şi Lituania Mircea Lucescu a convocat 25 jucători. Este vorba de 3 portari, 8 fundaşi, 11 mijlocaşi şi 3 atacanţi. Printre aceştia se numără şi George Puşcaş, care a avut mici contre cu Mircea Lucescu în meciul cu Lituania. 

Surprinde convocarea lui Alex Paşcanu, fundaşul celor de la Rapid. Acesta mai fusese convocat în urmă cu 6 ani la naţională, însă nu intrase niciun minut pe teren. Un alt rapidist convocat la naţională este Cristi Manea. Campioana FCSB are doi jucători: Târnovanu, Olaru şi Şut. 

Iniţial avea 3 jucători, însă Adrian Şut s-a accidentat în ultima sa partidă de campionat. Acesta a fost înlocuit de Victor Dican, jucătorul Farului aflându-se la prima selecţie la naţională. Alte echipe româneşti ce mai dau jucători la naţională sunt: Farul, Universitatea Cluj şi Universitatea Craiova.

Printre cei 16 stranieri se regăsesc 4 care evoluează la cluburi din afara Europei. Dintre cei ce evoluează la cluburi europene, în cea mai mare formă par a fi Dennis Man, Valentin Mihăilă, Virgil Ghiţă şi Răzvan Marin. Ultimul a marcat în cele mai recente două partide pentru Cagliari, printre adversare numărându-se şi Juventus. Cât despre Virgil Ghiţă, acesta a punctat în ultimele 3 partide pentru Cracovia.

România a înscris 6 goluri până acum, Răzvan Marin marcând atât cu Kosovo, cât şi cu Lituania. De specificat că ambele reuşite le marca din penalty. Ceilalţi marcatori ai “tricolorilor” sunt Man, Drăguş, Mihăilă şi Mitriţă. 

Lotul “tricolorilor” pentru Cipru şi Lituania

  • PORTARI: Florin Niţă (Damac), Horaţiu Moldovan (Sassuolo), Ştefan Târnovanu (FCSB)
  • FUNDAŞI: Andrei Raţiu (Vallecano), Cristian Manea (Rapid), Andrei Burcă (Baniyas), Radu Drăguşin (Tottenham), Virgil Ghiţă (Cracovia), Alexandru Paşcanu (Rapid), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova), Alexandru Chipciu (Universitatea Cluj)
  • MIJLOCAŞI: Deian Sorescu (Gaziantep), Dennis Man (Parma), Nicolae Stanciu (Damac), Răzvan Marin (Cagliari), Marius Marin (Pisa), Darius Olaru (FCSB), Victor Dican (Farul) Ianis Hagi (Rangers), Florinel Coman (Al-Gharafa), Valentin Mihăilă (Parma), Alexandru Mitriţă (Universitatea Craiova)
  • ATACANŢI: George Puşcaş (Bodrum), Denis Alibec (Farul), Denis Drăguş (Trabzonspor)

Revin “tricolorii” în Liga B?

În acest moment, România este lider în grupa 2 a Ligii C din Nations League. Este urmată de Kosovo şi Cipru, cu 3 puncte fiecare, ultima clasată fiind Lituania, care nu a obţinut niciun punct. 

Prima clasată va promova direct în Liga B, în vreme ce a doua va merge într-un play-off pentru promovare. Ultima clasată va retrograda direct sau va participa într-un play-off de menţinere în Liga C. Ultimele două meciuri din grupă vor avea loc luna viitoare. România le va întâlni pe teren propriu pe Kosovo şi Cipru.

“Tricolorii” au 3 victorii şi o înfrângere în precedentele 4 partide de pe teren propriu din Nations League. În schimb, în deplasare lucrurile nu stau atât de bine. Aici naţionala României are o victorie, două remize şi trei înfrângeri în ultimele 6 astfel de meciuri. Victoria o obţinea împotriva celor din Kosovo, remizele le înregistra cu Irlanda de Nord şi Finlanda, iar înfrângerile le suferea cu Norvegia, Muntenegru şi Bosnia. 

Cipru are 3 victorii, două remize şi o înfrângere în ultimele 6 partide de pe teren propriu din această competiţie. În acest sezon pierdea însă cu 0-4 împotriva lui Kosovo. Cealaltă adversară a noastră din aceste zile, Lituania, a învins cu 1-0 Gibraltarul, a remizat cu Insulele Feroe şi a suferit 3 înfrângeri fără să marcheze vreun gol în precedentele 5 partide de pe teren propriu din Nations League. 

România a mai fost în Liga B a UEFA Nations League în sezoanele 2021-2022 şi 2022-2023. La finalul sezonului 2022-2023 încheia ultima într-o grupă din care mai făceau parte Bosnia, Finlanda şi Muntenegru. În ciuda faptului că “tricolorii” încheiau grupa cu 7 puncte, erau retrogradaţi. Terminau la egalitate de puncte cu Muntenegru, ocupanta poziţiei a treia şi la 1 punct în spatele Finlandei, clasată pe poziţia secundă.

România este favorită în ambele meciuri

Dacă România va obţine cel puţin 4 puncte din cele două partide desfăşurate în aceste zile, se poate considera calificată cel puţin în play-off-ul de promovare pentru Liga B a UEFA Nations League. 

 

Afla mai multe despre: românia nations leaguenations league 

viewscnt
Articole similare