You are here:

România - Kosovo de pe Arenă, de neuitat pentru un tricolor: ”Ne-au huiduit imnul, injurii la adresa ţării. O să ne aştepte ca un commando”

România - Kosovo de pe Arenă, de neuitat pentru un tricolor: ”Ne-au huiduit imnul, injurii la adresa ţării. O să ne aştepte ca un commando”
Comentarii

Fundaşul central Andrei Burcă (31 de ani) şi-a adus aminte de meciul România - Kosovo din preliminariile EURO 2024 şi a acuzat naţionala ex-iugoslavă.

România îşi începe aventura în Liga Naţiunilor în compania selecţionatei din Kosovo. Acest meci reprezintă, de asemenea, şi debutul lui Mircea Lucescu la cârma tricolorilor.

Andrei Burcă, unul dintre jucătorii convocaţi pentru această dublă, a vorbit despre noul început al naţionalei României, iar printre subiectele abordate se numără şi cel al celui mai recent meci direct dintre cele două reprezentative.

Un tricolor, acuze la adresa kosovarilor, după meciul de pe Arena Naţională: ”Fotbalul se joacă pe teren, nu în tribună”

România şi Kosovo au fost adversare în preliminariile EURO 2024. În partida tur din Kosovo a fost 0-0, în timp ce la returul de la Bucureşti românii au învins cu 2-0.

Totuşi, meciul ce a avut loc în luna septembrie a anului trecut a fost unul cu scandal. În minutul 18, a fost întrerupt mai bine de jumătate de oră din cauza unui banner cu tentă politică afişat de suporterii de la ”Uniţi Sub Tricolor”.

După reluarea partidei, evenimentele au continuat, dar de această dată pe teren. Kosovo a rămas în 10, după ce Muriqi a fost eliminat. Stanciu a ratat un penalty pentru tricolori, dar cele trei puncte au venit, în cele din urmă, în dreptul României. Stanciu şi Mihăilă au marcat în ultimele 10 minute.

Acum, la un an distanţă, Andrei Burcă a vorbit despre acele evenimente de pe Arena Naţională şi a acuzat faptul că naţionala kosovară a vrut să profite de respectiva situaţie şi să obţină o victorie la ”masa verde”.

”E un punct 0, dar nu trebuie să vedem aşa că s-a schimbat totul şi că avem timp. La naţională nu e timp să ne plângem sau să ne adaptăm. 

La meciul tur din campania de calificare ne-au huiduit imnul, injurii la adresa noastră şi la adresa ţării, care pe mine m-au deranjat foarte mult. Ok, mergi pe un stadion ostil, înţeleg, dar nu înţeleg ce treabă au cu ţara noastră. 

Cu mine pot să aibă treabă, dar nu cu ţara. Mai ales ce s-a întâmplat la Bucureşti, când s-a oprit meciul. Ei voiau să câştige trei puncte că se întâmpla ceva în tribună. Fotbalul se joacă pe teren, nu în tribună. 

Vii aşa şi te aştepţi să câştigi trei puncte? Nu, hai să muncim, să vedem care pe care. Acum o să ne aştepte ca un commando şi o să fie nu război, dar un meci încrâncenat şi 100% cu mult accent pe dueluri şi pe partea fizică, pe bătaie, vorba vine”, a declarat Andrei Burcă.

România speră să debuteze cu un rezultat pozitiv în această nouă campanie din Liga Naţiunilor, cu Mircea Lucescu la cârmă.

Afla mai multe despre: romaniaechipa nationalaandrei burca 

viewscnt
Articole similare