Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Românul care a fost coleg de cameră cu eroul lui Real Madrid din Champions League, dezvăluiri despre portarul Ucrainei: "Parcă era o statuie"

Românul care a fost coleg de cameră cu eroul lui Real Madrid din Champions League, dezvăluiri despre portarul Ucrainei: "Parcă era o statuie"

Real Madrid

Comentarii

Andriy Lunin a fost eroul celor de la Real Madrid la partida cu Manchester City din sferturile de finală ale UEFA Champions League, câştigată de madrileni la loviturile de departajare.

Portarul titular al naţionalei Ucrainei a apărat exemplar poarta echipei sale, pe toată durata celor 120 de minute jucate, cât şi la loviturile de departajare. 10 parade a izbutit Lunin în cele 120 de minute ale partidei. La penalty-uri, Lunin a intervenit decisiv de două ori, la şuturile lui Bernardo Silva şi Mateo Kovacic, iar Real Madrid a reuşit să se impună şi să se califice în semifinalele UEFA Champions League, acolo unde o vor întâlni pe Bayern Munchen.

Alexandru Vlad, fostul jucător al celor de la Voluntari şi CFR Cluj a povestit despre experienţa sa la Dnipro, formaţie din Ucraina, la care a jucat în perioada 2013 - 2017. Vlad a fost coechipierul, cât şi colegul de cameră al lui Andriy Lunin, actualul portar al celor de la Real Madrid, care a început sezonul drept al treilea portar al formaţiei madrilene. 

"Era un copil pe atunci. Şi a beneficiat de o conjunctură favorabilă la Dnepr. Începuse războiul, plecaseră străinii, iar antrenorii rulau mulţi jucători interni. Nu prea au fost mulţumiţi de câţiva portari şi l-au adus direct de la centrul de juniori pe Lunin. Nu apărase până atunci nici măcar la echipa a doua", a spus Alexandru Vlad, conform Sportpesurse.ro

Alexandru Vlad a remarcat şi talia pe care Lunin o avea chiar în perioada în care acesta debuta în poarta celor de la Dnipro.

"Avea talie încă de la 16-17 ani. Şi i-a impresionat pe toţi prin antrenamente, meciuri. A devenit imediat titular şi nu l-a mai scos nimeni dintre buturi. La miuţe ne băteam să-l ia fiecare în echipă. Parcă umplea poarta prin fizicul şi intervenţiile lui", a continuat Vlad.

Fotbalistul care s-a retras anul trecut, şi a jucat ultima oară pentru FC Voluntari l-a descris şi în afara terenului de joc. Românul i-a remarcat seriozitatea şi rigurozitatea fostului jucător de la Zorya Lugansk.

Alexandru Vlad: "Era un tip introvertit, calm, niciodată nu l-am văzut nervos"

"Cantonamentul era pe la 30 kilometri de oraş. Nu ieşea de acolo zile întregi. Doar pregătire, hrană, odihnă. Un tip incredibil de echilibrat încă de tânăr. Se culca pe la 9 seara. Îmi era şi ruşine să ţin lumina aprinsă sau televizorul deschis, să nu-l deranjez. Mai stăteam puţin pe telefon, pe întuneric. Doar vinerea îl mai vedeam câteva ore printr-un mall din apropiere.

Era un tip introvertit, calm, niciodată nu l-am văzut nervos. Mă uitam şi acum la seria de penalty-uri de la Manchester. N-a schiţat nici măcar un zâmbet sau un gest de bucurie după ce a apărat şuturile lui Bernardo Silva şi Walker. Altul ar fi sărit 10 metri în sus de bucurie! Parcă era o statuie!", a mai spus fostul jucător de la Pandurii Tg. Jiu.

Afla mai multe despre: andriy luninreal madriducrainamanchester cityuefa champions leaguealexandru vlad 

viewscnt
Articole similare