Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Românul care joacă pentru celebra academie a Barcelonei: ”Să fiu român este o onoare, nu m-am simţit niciodată inferior”

Românul care joacă pentru celebra academie a Barcelonei: ”Să fiu român este o onoare, nu m-am simţit niciodată inferior”

Stranieri

Comentarii

Ianis Târbă, un jucător de doar 15 ani, joacă la celebra academie a Barcelonei, La Masia şi spune că este foarte mândru că evoluează pentru naţionala României.

În vârstă de doar 15 ani (va împlini 16 pe 4 iulie), Ianis Târbă joacă pentru una dintre cele mai prestigioase academii de fotbal din lume, La Masia.

La începutul acestui an, tânărul atacant de bandă dreaptă şi stângă a primit şi convocarea la naţionala U16. El a jucat pentru România şi zilele trecute, în eşecul ruşinos cu 1-2 în faţa Arabiei Saudite.

Ianis Târbă spune însă că este o onoare pentru el să reprezinte România şi dă totul de fiecare dată când intră pe teren îmbrăcat în tricoul naţionalei.

Ianis Târbă, românul care joacă la academia lui FC Barcelona: ”Sunt foarte mândru că sunt român”

Ianis Târbă s-a născut în Spania, pe 4 iulie 2006, din părinţi români. Mama şi tatăl său s-au stabilit în Spania chiar înainte ca el să se nască.

A început fotbalul în Spania, încă de la vârsta de 3 ani şi a jucat pentru mai multe cluburi locale. În 2017, după ce a fost monitorizat de scouterii Barcelonei, Ianis Târbă a primit invitaţia de a se alătura celebrei academii La Masia. 

Acolo, tânărul fotbalist român susţine că a avut ocazia să cunoască staruri precum Pique, Busquets şi chiar pe Lionel Messi, în perioada în care argentianul încă juca pentru FC Barcelona.

Ianis Târbă a subliniat în mai multe rânduri că se simte mândru că este român şi susţine că originile nu l-au făcut niciodată să se simtă inferior, ba dimpotrivă.

”Este o onoare să-mi reprezint ţara, este un lucru foarte frumos, mulţi copii îşi doresc asta şi este o onoare să pot face acest lucru.

(Despre cum a ajuns la naţională) Am fost căutat, m-au sunat, au vorbit cu mine şi mi-au dat această oportunitate magnifică.

(Dacă speră să ajungă la seniorii Barcelonei) Eu o să muncesc în fiecare zi, o să dau totul la antrenamente şi, dacă Dumnezeu vrea, poate da.

(Cum este la academia Barcelonei) Fotbalul se învaţă foarte mult, dar cel mai important este să-ţi placă şi să-ţi doreşti să fii din ce în ce mai bun. De la meci la meci mai bun, pentru mine asta este cel mai important.

Este visul tuturor copiilor să aibă calităţile lui Messi, să facă un sfert din ceea ce a făcut el.

Sunt foarte mulţi jucători pe postul meu care îmi plac: Leroy Sane - de la Bayern Munchen, Haaland - de la Dortmund, Karim Benzema este foarte bun şi în general toţi jucătorii de pe postul meu îmi plac foarte mult.

(Că Benzema joacă pentru rivala Real Madrid) Da, este rivală, dar poţi să înveţi o grămadă de lucruri de la el. Are o calitate enormă şi o dorinţă de a câştiga enormă.

(Dacă are vreun idol român) Jucător român - Ianis Hagi. Are multă calitate şi îşi reprezintă ţara la fel ca mine şi îmi place foarte mult acest lucru.

(Ce înseamnă pentru el convocarea la naţionala României) A fost o senzaţie uimitoare ca să pot să îmbrac acest tricou, să-ţi reprezinţi ţara, să-ţi reprezinţi toţi prietenii, părinţii, toată familia. Este un lucru foarte frumos.

Părinţii sunt foarte fericiţi şi le mulţumesc pentru toate sacrificiile pe care le-au făcut pentru mine.

(Cum este să fii un român la Barcelona) Eu sunt foarte mândru că sunt român, nu m-am simţit niciodată inferior sau ceva de genul. Da, să fiu român este o onoare.

(Dacă s-a întâlnit cu jucători de la echipa de seniori) M-am întâlnit cu destul de mulţi jucători, cu Busquets, cu Pique, cu Leo Messi, cu Dembele, cu Gabi, Pedri. Am putut să-i văd şi i-am salutat.

(Cum a fost să-l vadă pe Messi) A fost uimitor să poţi să vezi unul dintre cei mai mari jucători sau cel mai mare jucător din istoria fotbalului. A fost o senzaţie uimitoare”, a mărturisit Ianis Târbă pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: ianis tarba 

viewscnt
Articole similare