You are here:

Să vină banii la băieţi! Naţionala a reuşit o calificare istorică în optimile EURO 2024, iar premierul a promis 10 milioane de dolari. Suma se poate dubla

Să vină banii la băieţi! Naţionala a reuşit o calificare istorică în optimile EURO 2024, iar premierul a promis 10 milioane de dolari. Suma se poate dubla

EURO

Comentarii

După calificarea istorică în optimi, un fost premier care este miliardar a promis echipei 10 milioane de dolari. Jucătorii vor încasa încă zece milioane dacă vor trece de Spania.

10 milioane de dolari pentru naţionala Georgiei. Suma se poate dubla

Naţionala de fotbal a Georgiei este pe cale să primească o recompensă neaşteptată după calificarea în optimile de finală ale Euro 2024: un fost prim-ministru care este miliardar a promis bonusuri totale de peste 10 milioane de dolari, relatează AP.

Echipa Georgiei poate dubla suma cu o victorie împotriva Spaniei, duminică, în optimile de finală.

Bidzina Ivanishvili, care a fondat partidul de guvernământ Visul Georgian şi este în prezent preşedintele de onoare al acestuia, a oferit iniţial 30 de milioane de lari georgieni (10,7 milioane de dolari) înante de turneu, cu condiţia ca Georgia să ajungă în fazele eliminatorii. 

Naţionala a reuşit acest lucru după ce golurile lui Khvichka Kvaratkhelia şi Georges Mikautadze au adus Georgiei o victorie cu 2-0 în faţa Portugaliei lui Cristiano Ronaldo, miercuri, şi una dintre cele mai mari surprize de la un Campionat European.

Ivanishvili a confirmat bonusul printr-o declaraţie difuzată joi de Imedi TV şi a precizat că o sumă la fel de mare va fi plătită echipei dacă Georgia va învinge Spania.

Georgia se află la prima participare la un turneu major de fotbal şi nu se aştepta să treacă de faza grupelor în Germania.

Succesul Georgiei la acest turneu a avut loc în contextul diviziunilor politice interne cu privire la o lege adoptată de parlamentul controlat de Visul Georgian, despre care opozanţii spun că ar restricţiona mass-media în ţara de 3,7 milioane de locuitori din Caucazul de Sud şi ar pune în pericol încercarea acesteia de a adera la Uniunea Europeană.

După săptămâni de proteste, măsura a fost promulgată la 3 iunie, când parlamentul a trecut peste un veto prezidenţial.

Afla mai multe despre: georgiaeuro 2024spania georgia 

viewscnt
Articole similare