Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"'Săracul David sau săracul Robert'. Lumea crede că sunt obligaţi". Camelia Potec demontează un mit după performanţele lui Popovici! | EXCLUSIV

"'Săracul David sau săracul Robert'. Lumea crede că sunt obligaţi". Camelia Potec demontează un mit după performanţele lui Popovici! | EXCLUSIV

Sporturi

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, a vorbit despre emoţiile cu care a trăit inclusiv festivitatea de premiere a lui David Popovici şi despre cum legendarul Ian Thorpe a insistat să-l premieze pe dublul campion mondial de la Budapesta. De asemenea, fosta înotătoare de succes a vorbit şi despre sacrificiile lui David Popovici sau Robert Glinţă.

Ian Thorpe şi-a respectat promisiunea faţă de David Popovici

  • Sportivul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

Copleşită de emoţii, Camelia Potec n-a putut să-i înmâneze medalia de aur lui David Popovici pentru proba de la 200 m liber, iar Ian Thorpe, care a cucerit de cinci ori aurul olimpic în cariera sa, a dorit să-şi respecte promisiunea. 

"Ca în orice lucru pe care-l realizezi, îţi faci un plan înainte şi-l discuţi. Ian Thorpe i-a promis lui David, cu două zile înainte, că dacă va câştiga această proba (n.r. - de 200 m liber), el îi va înmâna medalia şi eu, ca preşedinte de fedratie din România, am avut ocazia să-l premiez pe David, primul nostru campion mondial la băieţi. Ian Thorpe trebuia să dea medalia şi mi-a zis  că nu este normal să dea doar el medalia. <<Suntem amândoi aici. Amândoi suntem pentru David. Eu am de ţinut o promisiune, tu eşti preşedintele federaţiei de specialitate, îi dăm medalia împreună>>

Emoţii... Nu am reuşit să iau medalia cu o singură mâna, aşa că am ridicat medalia de acolo, i-am oferit-o lui Thorpe. I-am spus că eu nu pot să i-o dau din cauza emotiilor şi atunci Ian i-a oferit medalia", a recunoscut Camelia Potec pentru Orange Sport. 

Totuşi, campioana României a avut ocazia de a-l onora pe David Popovici, după cursa de la 100 m liber: "Dar pentru că lucrurile se învaţă şi emoţiile trec prin exerciţiu şi prin repetiţie, am avut ocazia la o sută de metri liber să fac o premiere alături de preşedintele federaţiei internaţionale şi domnul presdinte a spus acum este momentul ca tu să-i dai medalia lui David. Aşa am făcut. Nu am avut niciun pic de emoţie. L-am felicitat pe David şi i-am oferit cea de-a doua medalie mondială", a mai spus Camelia Potec, cea care speră ca guvernanţii să-şi îndrepte privirea spre sport.  

"Sper la o comunicare mai bună. Sper să fim ascultaţi, să fim chemaţi la masă ca nişte specialişţi din domeniu şi să ni se acorde această încredere. Aşa am făcut. Am muncit zi de zi pentru a aduce performanţă şi a deveni credibili. 

"'Săracul David sau săracul Robert'. Lumea crede că sunt obligaţi"

De asemenea, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie a vorbit şi despre sacrificiile sportivilor. 

"Mă bucur că David este sincer când vorbeşte despre ceea ce simte şi ceea ce face. Sportul este o distracţie. Performanţa poate fi o distracţie, dacă faci acest lucru din pasiune şi din dragoste pentru acest sport, înotul. Cred că foarte mult s-a discutat despre faptul că dacă vrei să faci performanţă o să-ţi fie foarte greu, trebuie să te trezeşti în fiecare dimineaţă, este un chin şi pare că lumea crede că aceşti sportivi care se trezesc la 4:30 cred că sunt obligaţi să facă lucrul acesta  şi de fapt părinţii îi obligă să facă acest lucru.

Şi automat vine de aici 'săracul David sau săracul Robert'. Aceşti copii fac acest lucru, pentru că au un obiectiv, îşi doresc să fie cei mai buni şi sunt conştienţi că pentru a ajunge cei mai buni trebuie să se trezească la ora 4:30", a adăugat Camelia Potec. 

Afla mai multe despre: david popovicicamelia potecian thorpe 

viewscnt
Articole similare