Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adailton, fosta vedetă de la Vaslui, la un pas de a prelua o echipă din Liga 1: ”Adrian Porumboiu mi-a vorbit frumos despre el”

Adailton, fosta vedetă de la Vaslui, la un pas de a prelua o echipă din Liga 1: ”Adrian Porumboiu mi-a vorbit frumos despre el”

Fotbal intern

Comentarii

Adailton (45 de ani) este un fost jucător care a evoluat la FC Vaslui în perioada 2010 - 2012. Brazilianul a fost una dintre vedetele echipei lui Adrian Porumboiu şi a impresionat în Liga 1, chiar dacă era deja pe final de carieră. La 10 ani după plecarea din România, devenit antrenor, acesta a fost la un pas de a reveni în campionatul nostru.

Adailton a sosit în România în vara lui 2010, pe când avea 33 de ani, fiind adus de Vaslui de la Bologna, liber de contract.

Brazilianul a fost considerat unul dintre cei mai promiţători jucători ai Braziliei la începutul carierei, după ce a cucerit titlul de golgheter la Campionatul Mondial U20 din 1997, cu 10 reuşite în cinci meciuri.

Achiziţionat de Parma în urma acelui turneu final, iar după un an de PSG, Adailton nu s-a putut ridica la nivelul aşteptărilor, dar a reuşit să aibă o carieră mai mult decât respectabilă.

Brazilianul a evoluat 12 ani în Italia şi un an în Franţa înainte de a veni în Liga 1 şi ai îi minuna pe fanii români cu tehnica şi driblingurile sale.

După despărţirea de Vaslui, fostul internaţional brazilian de tineret a mai petrecut jumătate de sezon la echipa care l-a crescut, Juventude, iar apoi s-a apucat de antrenorat.

Acesta a fost iniţial secund la Poli Virtus Verona, înainte de a deveni principal la Vigor Carpaneto, echipă care s-a clasat pe al 11-lea loc în Serie D în stagiunea trecută.

Adailton, la un pas de a prelua o echipă din Liga 1

Însă, acesta ar fi putut primi o şansă nesperată de a prelua o echipă din primul eşalon, după ce i-a fost propus lui Valeriu Iftime pentru a îl înlocui pe Marius Croitoru.

Patronul echipei moldovene a recunoscut însă că nu a avut curajul de a îl instala pe brazilianul plecat din România în urmă cu 10 ani pe banca lui FC Botoşani.

Mi-a fost recomandat de cineva important din fotbalul nostru. Nu mai contează cine mi l-a recomandat. L-am sunat pe domnul Porumboiu, pentru că Adailton a jucat acolo, şi mi-a vorbit foarte frumos de el.

Am înţeles că e un antrenor bun, dar n-am avut eu curaj să-l pun. Cu Marius Croitoru am lucrat înainte, am stat atâtea săptămâni cu el. Nu-l cunoşteam personal pe Adailton şi mi-a fost frică.

Ultima oară am vorbit cu Marius Croitoru acum o lună. Nu ştiu exact ce face, sper să-şi găsească echipă. Nu am grija lui, e un antrenor bun.

Habar n-am ce va face mai departe, dar sper să-şi găsească echipă (n.r. şi-a găsit între timp). Noi vrem să fim mai buni în continuare”, a declarat Valeriu Iftime, pentru Playsport.

Afla mai multe despre: adailton 

viewscnt
Articole similare