adplus-dvertising
You are here:

Scandal în lumea rugby-ului românesc! FRR, atac la adresa Ministrului Tineretului şi Sportului: ”În loc de sprijin, Novak deposedează rugby-ul de stadionul său legendar”

Scandal în lumea rugby-ului românesc! FRR, atac la adresa Ministrului Tineretului şi Sportului: ”În loc de sprijin, Novak deposedează rugby-ul de stadionul său legendar”

Rugby

Comentarii

Biroul Federal al FRR ia poziţie faţă de decizia Ministerului Sportului de a înfiinţa Complexul Sportiv Naţional Arcul de Triumf, precizează Rugby România, miercuri, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Federaţie Română de Rugby a emis, miercuri, un comunicat prin care contesta decizia luat de ministrul Eduard Novak în privinţa stadionului de la Arcul de Triumf.

FRF a lansat un atac la adresa lui Novak, sugerând că acesta nu susţine naţionala de rugby a României şi că are interese ascunse în privinţa arenei.

În loc de sprijin pentru pregătirea în linişte a Cupei Mondiale, Ministrul Novak îşi duce mai departe planul de a deposeda rugby-ul de stadionul său legendar

Federaţia Română de Rugby consideră că înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional Arcul de Triumf, care este adusă din nou în discuţie în aceste zile, este doar primul pas prin care Ministerul Sportului va prelua şi va administra după bunul plac baza sportivă, fără să ţină cont de necesităţile sportului cu balonul oval şi de istoria acestei arene.

Toate acestea se întâmplă când România a fost confirmată ca participantă la Cupa Mondială de Rugby, fiind singura echipă masculină reprezentativă a ţării noastre care ia parte la un eveniment global”, se arată pe site-ul federaţiei de rugby.

Scandal în lumea rugby-ului românesc

Deşi avem convingerea că această luare de poziţie, la fel ca toate cele care au fost făcute până acum de către Federaţia Română de Rugby, nu va produce efecte, ne rezervăm dreptul de a lupta împotriva acestui abuz prin orice fel de mijloace.

Începând de la acţiuni în instanţă, continuând cu acţiuni de protest ale echipelor care vor fi văduvite de a folosi stadionul nostru legendar şi până la campanii de strângere de semnături din partea românilor.

Nu ştim care sunt interesele şi care este motivul real pentru care Ministerul Sportului îşi doreşte cu orice preţ să administreze un complex sportiv, în condiţiile în care angajaţii săi reclamă condiţiile de muncă, schema subdimensionată de personal şi salarizarea, iar raportul Curţii de Conturi arată clar că această entitate nu poate gestiona astfel de stabilimente.

Acest demers al Ministrului Novak este în antiteză cu alte acţiuni recente ale sale în care vorbeşte despre descentralizare.

De aceea, dorim să îi adresăm public domnului ministru o întrebare simplă: câte terenuri de sport a reabilitat sau construit de când este în funcţie?

Aşteptăm şi la această întrebare un răspuns din partea domnului ministru, aşa cum aşteptăm, de peste un an, răspunsuri la multe dintre întrebările adresate legate de situaţia Stadionului Naţional de Rugby Arcul de Triumf.

Răspunsurile domniei sale de până acum, destul de evazive şi ele, s-au dovedit a nu fi exact cum le-a prezentat dânsul”, a adăugat FRR.

Declaraţia pe care domnul ministru a făcut-o că 'Rugbyul are prioritate', având în vedere că trăim în ţara în care un Ministru alege să nu respecte documentele Ministerului pe care îl conduce, nu poate să ne ofere nicio certitudine privind viitorul rugbyului românesc pe această arenă sportivă şi nici nu ne conferă un climat de linişte şi siguranţă în pregătirea celei mai importante competiţii sportive la care România va participa în 2023, Cupa Mondială.

Încheiem cu speranţa că nu vom ajunge să pregătim Cupa Mondială aşa cum am început procesul de calificare, prin mall-uri sau pe terenuri improprii şi că rugby-ul românesc va fi susţinut pentru a putea reprezenta cu mândrie şi onoare România.

Într-un moment ca acesta avem nevoie de sprijinul şi ajutorul tuturor, suporteri şi autorităţi la cel mai înalt nivel, şi sperăm că, însuşi Premierul României, Nicolae Ciucă, va analiza acest caz, asigurându-se de respectarea actelor semnate între cele două instituţii, Ministerul Sportului şi Federaţia Română de Rugby,  pentru a îndrepta legal şi moral situaţia Stadionului Naţional de Rugby Arcul de Triumf, redând FRR dreptul de folosinţă gratuită”, a mai menţionat Biroul Federal al Federaţiei Române de Rugby.

 

viewscnt
Articole similare