You are here:

Scandalurile continuă înainte de Olanda - Turcia. Poliţia din Berlin a oprit coloana de suporteri turci după gesturi controversate

Scandalurile continuă înainte de Olanda - Turcia. Poliţia din Berlin a oprit coloana de suporteri turci după gesturi controversate

EURO

Comentarii

Poliţia din Berlin a oprit coloana suporterilor turci, din cauza gesturilor fanilor, sâmbătă, înainte de meciul dintre Ţările de Jos şi Turcia, din sferturile de finală ale Euro 2024, relatează L'Equipe.

Potrivit poliţiei, numeroşi suporteri au făcut gestul "Lupilor Gri", o grupare turcă de extremă dreapta. 

"În timpul marşului fanilor turci, salutul "Lupilor Gri" a fost făcut în masă. Prin urmare, poliţia a oprit marşul şi i-a îndemnat pe fani să nu mai facă acest semn", a scris poliţia din Berlin pe X. "Un marş al fanilor nu este o platformă pentru mesaje politice", a adăugat poliţia. 

Demiral, suspendat pentru două partide pentru acelaşi gest, la meciul cu Austria

În Germania, autorităţile consideră că grupul este rasist şi antisemit. Întregul scandal a izbucnit de la gestul făcut de marcatorul Turciei în partida cu Austria, Merih Demiral, gest care i-a adus o suspendare de două meciuri din partea UEFA. UEFA l-a suspendat pe fotbalist pentru două meciuri pentru " folosirea evenimentelor sportive în scopuri nesportive".

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a condamnat, de asemenea, gestul lui Demiral pe X: "Simbolul extremiştilor de dreapta turci nu îşi are locul pe stadioanele noastre", a scris ea pe Twitter. "Folosirea turneului de fotbal Euro ca o platformă pentru rasism este total inacceptabilă", a adăugat ea. 

Afla mai multe despre: euro 2024turciaolandamerih demiral 

viewscnt
Articole similare