Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sepp Blatter a trimis Mondialul în Qatar, dar acum îl distruge pe Infantino pentru turneul final din 2030: "E absurd! Distruge competiţia"

Sepp Blatter a trimis Mondialul în Qatar, dar acum îl distruge pe Infantino pentru turneul final din 2030: "E absurd! Distruge competiţia"

Cupa Mondială

Comentarii

Organizarea Cupei Mondiale din 2030 în şase ţări de pe trei continente este "absurdă", a declarat elveţianul Sepp Blatter, fost preşedinte al FIFA, pentru un ziar din ţara sa, Blick.

Sepp Blatter, în vârstă de 87 de ani, preşedintele FIFA din 1998 până în 2015, când a fost îndepărtat în urma scandalului FIFAgate, a avut un discurs dur la adresa succesorului său, Gianni Infantino.

Anul trecut, Blatter a spus că atribuirea Mondialului din 2022 Qatarului a fost o "greşeală". Acum, el a calificat drept "absurdă" decizia forului fotbalistic mondial de a găzdui ediţia din 2030 în şase ţări de pe trei continente.

Maroc, Spania şi Portugalia au fost desemnate, miercuri, gazde ale Cupei Mondiale din 2030, în timp ce Uruguay, Argentina şi Paraguay vor găzdui primele meciuri ale turneului pentru a marca centenarul competiţiei.

O decizie nefastă, în opinia lui Blatter. "Este absurd să distrugi turneul în acest fel. Faza finală a Cupei Mondiale este un eveniment compact", a spus elveţianul. Potrivit lui, ediţia din 2030 ar fi trebuit să se desfăşoare "exclusiv în America de Sud din motive istorice", pentru a celebra centenarul turneului, a cărui primă ediţie a fost organizată şi câştigată de Uruguay.

Afla mai multe despre: blatter 

viewscnt
Articole similare