Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simeone, dărâmat după eliminarea lui Atletico Madrid din Champions League. Ce a spus despre plecare

Simeone, dărâmat după eliminarea lui Atletico Madrid din Champions League. Ce a spus despre plecare
Comentarii

Atletico Madrid şi Bayer Leverkusen au terminat la egaltitate, scor 2-2, la capătul unui meci dramatic în Champions League. Nemţii au deschis scorul repede prin Diaby, în minutul 9, cu un şut perfect.

Madrilenii au revenit repede în meci. Yannick Ferreira Carrasco a restabilitat egalitatea în minutul 22, cu o execuţie la colţul scurt, din afara careului.  

Bucuria trupei lui Simeone nu a durat decât şapte minute. Correa a fost deposedat foarte uşor, iar Hudson-Odoi şi-a readus echipa în avantaj. Până la pauză, Atletico a mai primit o lovitură. Porto a deschis scorul împotriva liderului grupei, Club Brugge, iar victoria devenea singura opţiune pentru ”Atleti”.

Simeone a mizat pe cartea atacului, iar în minutul 51, Rodrigo de Paul a egalat la doi. Până la final, ”Los Colchoneros” au pus de multe ori în pericol poarta apărată de Lukas Hradecky, fără a puncta decisiv pe tabelă. 

Cel mai important moment al partidei a venit în ultimul minut al prelungirilor. La ultima fază, Atletico a beneficiat de un corner. După executarea loviturii de colţ, arbitrul Clement Turpin a fluierat finalul partidei. Francezul a revenit asupra deciziei după ce a primit o înştiinţare din camera VAR.

Turpin a acordat pentru madrileni o lovitură de pedeapsă, în urma unui henţ comis de Kossounou, fundaşul ”farmaciştilor”. Hradecky a apărat penalty-ul executat de Carrasco, fază la care Saul a nimerit bara transversală, după parada portarului finlandez. Arbitrul a pus capăt partidei în minutul 100, iar Aletico a ieşit de la ”masa bogaţilor” încă din faza grupelor. 

În celălalt meci al grupei, Porto a câştigat la Brugge, scor 4-0, şi merge în optimi , cu o etapă înainte de terminarea grupelor. Este doar pentru a treia oară, în mandatul lui Simeone, când Atletico nu reuşeşte să depaşească faza grupelor Uefa Champions League, ultima dată in 2018, când ”Los Colchoneros” au triumfat în Europa League.

Simeone nu intenţionează să plece de la Atletico

”Este cel mai greu moment din cariera mea. Nu este niciun secret că Liga Campionilor este dificilă pentru mine, având în minte faptul că am pierdut o finală în minutul 93, iar alta la penalty-uri. Sunt o persoană foarte încăpăţânată, iar cât timp voi avea şansa, voi încerca să-i ofer clubului ceea ce îi lipseşte. Este neplăcut sa joci la Porto în ultima etapă, fără a avea şanse de calificare. Nu va fi uşor să ne calificăm în Europa League”, a declarat argentinianul după meci.

Atletico, regres total în ultimele sezoane în Europa

O statistică arată faptul că, în ultimii ani, Atletico a suferit mult mai mult decât înainte, în competiţiile europene. În primele patru sezoane, în Europa, cu Siemone ca antrenor, Atletico a strâns 48 de partide, în care adunat 28 de victorii, 9 egaluri şi 11 înfrângeri. Ultimele 4 sezoane au adus cifre multe mai slabe în rândul madrilenilor. În 46 de meciuri, în competiţii europene, Atletico a bifat doar 17 victorii, timp în care a înregistrat 14 egaluri si 15 înfrângeri.

Diego Simeone este antrenorul lui Atletico Madrid, încă din 2011. În acest timp a câstigat pe banca madrilenilor nu mai puţin de 8 trofee, fără a reuşi să triumfe în cea mai tare competiţie intercluburi.

În ultima etapă, Atletico se va deplasa pe terenul lui Porto, în timp ce Leverkusen va juca acasă, împotriva liderului grupei, Club Brugge. Pentru a se califica in grupele Uefa Europa League, ”Los Colchoneros” au nevoie de un rezultat cel puţin identic cu cel pe care îl vor obţine germanii.

Articol scris de Teodor Răducanu

Afla mai multe despre: diego simeoneatletico madrid bayer leverkusen 

viewscnt
Articole similare