Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Singurul român care a luat două titluri în Premier League: ”Am şi o Cupă şi Supercupă. N-am simţit nevoia să vorbesc despre asta”

Singurul român care a luat două titluri în Premier League: ”Am şi o Cupă şi Supercupă. N-am simţit nevoia să vorbesc despre asta”

Premier League

Comentarii

Singurul fotbalist român cu două titluri în Premier League spune că n-a simţit până acum nevoia să vorbească despre peformanţele sale.

Costel Pantilimon a fost printre ultimii fotbalişti români care au jucat pentru o echipă mare din Europa, în top 5 cele mai puternice ligi.

De asemenea, este printre puţinii români care au evoluat în Premier League. Însă, cel mai important record pentru el este că este singurul român de două ori campion în Anglia.

A primit Costel Pantilimon medalia de campion în 20212? ”Am văzut că s-a discutat foarte mult pe tema asta”

Ajuns la 36 de ani, Costel Pantilimon a renunţat la cariera de fotbalist şi s-a implicat în salvarea lui Poli Timişoara, club de la care s-a transferat la Manchester City.

Fostul portar a petrecut aproape trei ani în curtea lui City şi a făcut parte din lotul care a câştigat primul titlu al ”cetăţenilor” după o pauză de 44 de ani.

Însă, în acel sezon - 2011-2012 - Pantilimon n-a bigat cel puţin 10 apariţii în Premier League, aşa cum o cere regulamentul, astfel că s-a pus în discuţie dacă el va primi medalia de campion.

La aproape 11 ani distanţă, Costel Pantilimon susţine că, de fapt, a primit acea medalie de campion.

De altfel, fostul internaţional român susţine că are în palmares două titluri în Premier League, o Cupă şi o Supercupă a Angliei.

”Eu am primit medalia. Am văzut că s-a discutat foarte mult pe tema asta la noi în ţară. Nu ştiam de ce.

(Adică eşti dublu campion al Angliei?) Da, da. Eu am plecat după trei ani de zile de acolo. Dar nu am simţit nevoia să vorbesc, decât în momentul în care aveam ceva important de spus.

Ştiu că lumea voia să afle multe, cu voi (n.r. presa) am avut o relaţie foarte ok, dar nu am vrut să apar şi să vorbesc doar de dragul de a vorbi.

Dar am plecat de la Manchester City cu două titluri câştigate, o Cupă şi o Supercupă. Sunt lucruri de care mă bucur că le-am reuşit”, a spus Pantilimon pentru Fanatik.ro.

Costel Pantilimon a fost transferat în august 2011 de Manchester City, pentru 3,5 milioane de euro, dar l-a lăsat încă un an sub formă de împrumut la Poli Timişoara.

La City a evoluat până în ivara lui 2014, când s-a transferat la Sunderland. În Premier League are în total 54 de apariţii, dintre care 29 au fost pentru Manchester City.

Costel Pantilimon este în prezent manager general la Poli Timişoara

Pantilimon a lăsat în urmă cariera de portar şi s-a implicat în proiectul prin care speră să o relanseze pe Poli Timişoara, echipa care l-a lansat.

În urmă cu aproape două luni, fostul mare portar a acceptat propunerea de a deveni manager general la Poli Timişoara:

”În primul rând, mi-aş dori să rămânem în Liga a II-a. Ştiu că sună un pic ireal, pentru că timpul este foarte scurt şi sunt conştient de acest lucru, dar pentru noi prioritatea este să creăm o bază solidă, să putem promova în continuare jucători tineri, să creăm un ambient sănătos, pentru a dezvolta sănătos acest club”, a spus Costel Pantilimon la prezentarea oficială.

Afla mai multe despre: pantilimon 

viewscnt
Articole similare