Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Costel Pantilimon a revenit în România. Ce obiectiv îndrăzneţ are fostul portar la Politehnica Timişoara: "Ştiu că sună ireal"

OFICIAL | Costel Pantilimon a revenit în România. Ce obiectiv îndrăzneţ are fostul portar la Politehnica Timişoara: "Ştiu că sună ireal"

Fotbal intern

Comentarii

Fostul portar Costel Pantilimon, 36 de ani, a fost prezentat în funcţia de manager general al echipei Politehnica Timişoara, din Liga a II-a.

"Mă bucur că am ajuns la o înţelegere şi că suntem pe aceeaşi direcţie. Este foarte important pentru mine să ştiu că sunt dorit. Se vrea ceva serios, o reconstrucţie, iar pentru mine a fost un imbold destul de mare să vin astăzi aici", a declarat Costel Pantilimon.

Pantilimon şi-ar dori ca echipa timişoreană să reuşească în acest an menţinerea în Liga a II-a.

"În primul rând, mi-aş dori să rămânem în Liga a II-a. Ştiu că sună un pic ireal, pentru că timpul este foarte scurt şi sunt conştient de acest lucru, dar pentru noi prioritatea este să creăm o bază solidă, să putem promova în continuare jucători tineri, să creăm un ambient sănătos, pentru a dezvolta sănătos acest club", a adăugat fostul portar.

După 16 etape în actualul sezon al Ligii a II-a, Politehnica Timişoara ocupă locul 19 în clasament, cu 12 puncte acumulate în 16 etape, la fel ca ultima clasată, Unirea Constanţa.

Fostul jucător Paul Codrea a fost numit în funcţia de director sportiv al clubului Politehnica Timişoara, iar Marius Adam (cadru didactic la UPT) va fi administrator delegat.

Născut la 1 februarie 1987, la Bacău, unde a început şi fotbalul, la Aerostar, şi unde a debutat şi la seniori, Pantilimon s-a transferat la FCU Politehnica Timişoara, în 2006, adus de Gheorghe Hagi.

În 2011, fostul portar s-a transferat la Manchester City, unde a stat până în 2014. A cucerit titlul în Premier League (2014), Cupa Ligii Angliei (2014) şi Supercupa Angliei (2012). A evoluat apoi la Sunderland, Watford, Deportivo La Coruna, Nottingham Forest, Omonia Nicosia (campion naţional în Cipru, 2020) şi Denizlispor (Turcia).

Pentru prima reprezentativă a României, Pantilimon a strâns 27 de selecţii între 2008-2017 şi a făcut parte din lotul "tricolor" la EURO 2016.

Pantilimon a fost, în urmă cu doi ani şi jumătate, responsabil de relaţiile internaţionale pentru Centrul de copii şi juniori al Politehnicii Timişoara, iar în urmă cu câteva luni a efectuat un stagiu de practică la grupa U19 a alb-violeţilor, pentru licenţa de antrenor UEFA A şi B. El a absolvit cursurile organizate de federaţia din Ţara Galilor.


ŞTIREA INIŢIALĂ

Costel Pantilimon revine în România, în conducerea Politehnicii Timişoara

Fostul portar al naţionalei României, Costel Pantilimon (36 de ani), revine în fotbalul românesc, la aproape 12 ani de la plecarea la Manchester City. El începe o nouă carieră, după anii în care a jucat în străinătate. 

Costel Pantilimon îşi va folosi experienţa acumulată în sezoanele petrecute în străinătate în conducerea Politehnicii Timişoara, echipă care se chinuie financiar şi sportiv în subsolul Ligii 2.

Opiniatimisoarei.ro a anunţat că noul manager general al Politehnicii Timişoara este Costel Pantilimon. 

Bănăţenii speră ca venirea sa în conducere să conteze la nivelul bugetului clubului, dar şi să fie un imbold pentru salvarea de la retrogradare. 

19 e locul ocupat de ASU Poli Timişoara în Liga 2 şi va încerca să se menţină în ligă în urma play-out-ului. 

De-a lungul carierei, Costel Pantilimon a jucat în cariera sa la Poli Timişoara, pe vremea când clubul era deţinut de Marian Iancu, Manchester City, Sunderland, Watford, Deportivo la Coruna, Nottingham Forest, Omonia Nicosia şi Denizlispor.

Goalkeeper-ul care măsoară 2.03 m a jucat de 27 de ori pentru naţionala României, începând cu 2008, şi a făcut parte din echipa naţională la turneul final al Campionatului European 2016. 

Dezvăluirea lui Pantilimon după ce Mancini l-a lăsat pe banca lui Manchester City în finala Cupei Angliei

În 2012, fostul portar al naţionalei României a fost aproape să fie titular în finala Cupei Angliei, în faţa lui Joe Hart, titularul naţionalei Angliei. Doar că Mancini i-a făcut o nedreptate fostului tricolor. Deşi a fost titular pentru "cetăţeni" în toate meciurile din Cupa Angliei în decurs de doi ani, italianul l-a introdus pe concurentul său pe post. City a pierdut, în cele din urmă, finala cu Wigan.

”Cam asta a fost povestea, am apărat în toate meciurile, iar când a fost finala a fost o presiune mare. Era perioada cu Campionatul Mondial. S-a discutat mult, cine, cum, şi s-a întâmplat cum s-a întâmplat. A fost dezamăgitor, dar am înţeles. Am discutat cu dânsul apoi. Am lămurit-o cu dânsul, am înţeles. I-a părut rău, mi-a părut şi mie rău, dar în viaţa de fotbalist înveţi din acest fenomen.” a explicat Pantilimon pentru Orange Sport. 

  • 29 de meciuri a apărat Pantilimon poarta lui Manchester City
  • 7 dintre aceste meciuri au fost în Premier League
  • 54 de meciuri are Pantilimon în Premier League
  • 57 de meciuri a bifat el în Championship

Afla mai multe despre: costel pantilimoncostel pantilimon poli timisoaracostel pantilimon revenire romania 

viewscnt
Articole similare