Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sir Alex Ferguson, la 81 de ani! Ce transferuri de răsunet dorea să facă la Manchester United, înainte de a se retrage, în 2013

Sir Alex Ferguson, la 81 de ani! Ce transferuri de răsunet dorea să facă la Manchester United, înainte de a se retrage, în 2013

Manchester United

Comentarii

Sir Alex Ferguson s-a retras din cariera de antrenorat în 2013, la capătul unui sezon în care lua din nou titlul la Manchester United. În acel moment pregătea două transferuri uriaşe, care ar fi putut schimba radical parcursul ulterior al ”diavolilor roşii”.

Sir Alex Ferguson este unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria fotbalului.

Născut la data de 31 decembrie 1941, scoţianul împlineşte astăzi vârsta de 81 de ani, iar de aproape zece ani s-a retras din cariera de antrenorat.

A decis să o renunţe definitiv la conducerea băncii tehnice la finalul sezonului 2012-2013, după 27 de ani petrecuţi la cârma lui Manchester United, club căruia i-a schimbat definitiv istoria încă de când l-a preluat, în 1986.

A luat clubul din mediocritate şi l-a dus la cel mai înalt nivel. În 1993 a adus la Manchester United primul titlu după 26 de ani de aşteptare. Precedentul fusese luat data din sezonul 1966-1967.

În total, Sir Alex Ferguson a reuşit să câştige de 13 ori titlul în Premier League, fiind cel mai de succes manager din istoria competiţiei.

A câştigat şi două Ligi ale Campionilor, după două finale absolut dramatice: 1999 şi 2008.

De-a lungul carierei de antrenor, la St Mirren, Aberdeen, Scoţia şi Manchester United, Sir Alex Ferguson a cucerit 38 de trofee, record absolut.

Sir Alex Ferguson, la 81 de ani! Ce transferuri de răsunet dorea să facă la Manchester United, înainte de a se retrage, în 2013

Totuşi, după retragerea fostului mare manager scoţian, Manchester United a intrat într-un declin din care nu pare să iasă prea curând, mai ales după cazul special numit Cristiano Ronaldo.

Totuşi, acesta putea reveni mult mai devreme pe Old Trafford, chiar în 2013, cu puţin timp înainte de retragerea definitivă a lui Sir Alex Ferguson. 

În acel moment, pe lângă portughezul care a semnat între timp cu saudiţii de la Al Nassr, putea să ajungă şi Gareth Bale, care se afla într-o formă foarte bună a carierei la Tottenham, la vremea respectivă.

"Cu două săptămâni înainte de a se retrage, îmi amintesc că mi-a spus: 'Patrice, nu mă voi retrage niciodată. Voi fi aici pentru încă 10 ani'.

Apoi, mi-a zis că <<Sunt 99% sigur că îi voi avea pe Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale. Am nevoie de ei pentru a câştiga din nou Liga Campionilor>>", a declarat fostul jucător al lui United, Patrice Evra, conform SportBible.

Afla mai multe despre: sir alex fergusonpremier leaguemanchester united 

viewscnt
Articole similare