Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sivasspor - CFR Cluj 3-0. Campioana României, zdrobită în Turcia. Dan Petrescu, obligat să câştige în ultima etapă

Sivasspor - CFR Cluj 3-0. Campioana României, zdrobită în Turcia. Dan Petrescu, obligat să câştige în ultima etapă

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a pierdut fără drept de apel contra formaţiei Sivasspor, scor 0-3, în etapa a cincea grupa G a Conference League. Campioana României nu a avut nicio şansă în Turcia, fiind surclasată la toate capitolele de gazde. Dan Petrescu este obligat să câştige în ultima etapă.

Sivasspor este pe locul 1 în grupa G, cu 10 puncte, şi s-a calificat pentru primăvara europeană. Pe locurile 2 şi 4 urmează CFR Cluj şi Slavia Praga, cu câte 7 puncte şi Ballkani – 4 puncte.

Ultima etapă din grupe se va juca joi, 3 noiembrie, iar CFR Cluj va întâlni pe Ballkani, pe teren propriu. CFR Cluj trebuie să facă un rezultat cel puţin la fel de bun ca Slavia Praga, pe care o conduce în meciurile directe, după cele două victorii (1-0 şi 2-0).


Sivasspor - CFR Cluj 3-0 (Yatabare 22, 73, Janga - autogol 64)


Echipele de start:

  • Sivasspor: Vural - Paluli, Goutas, Osmanpaşa, Ciftci - Arslan, Keita - Njie, Saba, Yesilyurt - Yatabare; Rezerve: Kuckar, Yildirim - Appindangoye, Gradel, Yalcin, Charisis, Angielski, Ulvestad, Musa, Erdal, Onaran, Albayrak; Antrenor: Rıza Çalımbay
  • CFR Cluj: Scuffet - Manea, Yuri, Kolinger, Camora - Boateng, Muhar, Cvek - Deac, Janga, Roger; Rezerve: Gal, Bălgrădean - Brucic, Burcă, Billong, Malele, Petrila, Mistrati, Hoban, Bordeianu, Buş, Braun; Antrenor: Dan Petrescu

Min 90+4. Final. CFR Cluj este nevoită să câştige în ultima etapă, acasă, cu Ballkani pentru calificarea în play-off-ul din primăvara europeană a Conference League.

Min 80. Ocazie Sivasspor. Saba pune din nou probleme defensivei lui Dan Petrescu, dar Camora respinge în corner.

Min 73. GOOOL Sivaspor. Yatabare reuşeşte ”dubla” pentru turci.

Min 64. GOOOL Sivasspor. Janga deviază, din păcate, mingea în proprie poartă, la un şut al lui Njie.

Min 55. Ocazie CFR Cluj. Manea execută o lovitură liberă dintr-o poziţie bună, dar trimite în braţele portarului advers.

Min 46. Începe repriza a doua.

Min 45+3. Pauză.

Min 36. Ocazie CFR Cluj. Janga este din nou la capătul unei faze periculoase, dar şutul său nu prinde poarta adversă.

Min 29. Ocazie CFR Cluj. Janga şutează bine după o fază creată de Roger, dar portarul advers respinge în corner.

Min 22. GOOOL Sivasspor. Yatabare deschide scorul, cu o reluare din câţiva metri. Jucătorul turcilor se afla într-o poziţie suspectă de offside.

Min 21. Ocazie Sivasspor. Cvek intervine excelent la o oportunitate bună a gazdelor.

Min 20. Ocazie Sivasspor. Scuffet este din nou salvator. Intervina la o situaţie foarte bună a lui Yatabare.

Min 16. Ocazie Sivasspor. Saba execută foarte bine o lovitură liberă, dintr-o poziţie centrală, dar mingea este deviată de Scuffet uşor, dar suficient peste poartă.

Min 11. Ocazie CFR Cluj. Campioana României iroseşte şi ea prima oportunitate de a marca.

Min 5. Ocazie Sivasspor. Turcii încep mai bine partida şi ratează prima şansă de gol. Scuffet este la post.

Min 1. Începe meciul.


Turcii ocupă prima poziţie, în detrimentul trupei pregătite de Dan Petrescu, datorită rezultatului favorabil din meciul tur. În urmă cu o lună şi jumătate, CFR a cedat pe teren propriu în faţa adversarei din această seară, scor 0-1, la capătul unui meci tensonat.

După fluerul de final, clujenii au criticat dur arbitrajul. Centralul le-a refuzat ardelenilor două lovituri de pedeapsă şi i-a acordat una echipei adverse. Din penalty-ul rezultat, Gradel a marcat unicul gol al partidei.

Cele două echipe au înregistrat rezultate diferite la finalul săptămânii trecute.

Sivasspor - CFR Cluj LIVE TEXT, astăzi, de la ora 22:00, pe orangesport.ro. Campioana României îşi poate asigura biletele pentru primăvara europeană

Doar locul 13 în Turcia, Sivasspor a pierdut duminică pe terenul campioanei Trabzonspor, în campionat, scor 0-1. De partea cealaltă, clujenii au ajuns la şapte meciuri fără înfrângere în Superligă. "Feroviarii" s-au impus pe terenul marii rivale, ”U”, scor 2-1, şi ocupă locul 3 în campionat, la cinci lungimi distanţă de liderul Farul, dar şi cu două meciuri mai puţin disputate.

În cazul unei victorii, CFR e calificată matematic în faza următoare a competiţiei.

O victorie a CFR-ului ar aduce pentru echipa din Gruia prima calificare în fazele eliminatorii ale unei competiţii europene, după aproape trei ani. Ultima dată când echipa lui Dan Petrescu a trecut de grupe a fost în sezonul 2019-2020. Atunci, clujenii au fost eliminaţi în şaisprezecimilie Europa League de FC Sevilla, după două remize, 1-1 şi 0-0. Pentru Dan Petrescu ar fi a doua primăvară europeană pe banca ardelenilor şi a treia din carieră la cârma unei echipe româneşti.

Sivasspor - CFR Cluj LIVE TEXT, astăzi, de la ora 22:00, pe orangesport.ro. Campioana României îşi poate asigura biletele pentru primăvara europeană

La conferinţa de presă, Dan Petrescu s-a plâns de ghinionul din meciul tur

”După meciul cu Sivasspor din tur noi nu am mai pierdut. Am câştigat aproape toate partidele şi normal că moralul nostru e foarte bun acum. Meciul de mâine (n.r. astăzi) trebuie abordat la victorie. Încercăm să câştigăm, sper să avem mai mult noroc decât în tur. Atunci am avut trei penalty-uri şi un gol valabil, dar nu a fost să fie pentru că nu a văzut arbitrul. Cine va câştiga mâine (n.r. astăzi), va câştiga grupa", a spus Dan Petrescu.

CFR nu se va putea baza pe serviciile lui Gabriel Debeljuh, accidentat în luna august la genunchi. De asemena, Yeboah va lipsi şi el, din cauza cumului de cartonaşe. La gazde, James şi Yalcin nu vor putea evolua, iar Erval, Ulvestad şi Musa sunt incerţi.

Partida de astăzi va fi arbitrată de o brigadă din Norvegia, care-l va avea la centru pe Rohit Saggi.

Afla mai multe despre: cfr cluj 

viewscnt
Articole similare