adplus-dvertising
You are here:

ŞOC | Ţara Galilor vrea să-şi schimbe denumirea după Cupa Mondială. Care ar putea fi noul nume al naţionalei lui Gareth Bale

ŞOC | Ţara Galilor vrea să-şi schimbe denumirea după Cupa Mondială. Care ar putea fi noul nume al naţionalei lui Gareth Bale

Cupa Mondială

Comentarii

Ţara Galilor ia în calcul să îşi schimbe numele, după terminarea Campionatului Mondial din Qatar.

Federaţia Galeză de Fotbal doreşte să redenumească echipele naţionala, iar noul nume ar fi ”Cymru”, denumirea în galeză a Ţării Galilor.

Această nouă denumire are rolul de a face cunoscut la nivel internaţional, denumirea internă pentru echipa naţională de fotbal.

Demersurile vor începe după încheieiera Campionatului Mondial, la care Ţara Galilor va lua parte, pentru prima dată dupa 64 de ani.

Cum au explicat oficialii galezi decizia de a-şi schimba denumiread

”Echipa ar trebuie să se numească Cymru. Aşa o numim noi, galezii. Dacă vă uitaţi pe site-ul nostru, este clar că ne numim Cymru. Asta e denumirea echipelor noastre naţionale.

Pe plan internaţional, mai avem ceva de muncă.

De aceea, vom merge în Qatar sub numele de Wales ( denumirea anglicizată a Ţării Galilor), dar în 2023 vom începe procedurile”, a declarat directorul executiv al Federaţiei galeze de fotbal, Noel Mooney, conform Marca.

Această problemă a fost adusă în atenţia publicului, în urmă cu o lună, când Ţara Galilor a fost reparziată în aceeaşi grupă cu Turcia, pentru preliminariile Campionatului European din 2024.

Turcia va evolua, pe plan internaţional sub numele de ”Turkiye”, denumirea în limba turcă, după ce a renunţat la cea anglicizată.

Echipa Naţională a Ţării Galilor a pierdut partida cu Iran, scor 0-2, din grupa B, a Campionatului Mondial din Qatar.

Galezii vor juca pe 29 noiembrie, în ultimul meci din grupe, contra Angliei, într-o partidă crucială pentru calificarea în optimi.

viewscnt
Articole similare