Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Spaniolii, convinşi cu privire la Moldovan: ”Oblak are un termen de expirare, dar nu acum. Se îndreaptă către intrarea în cărţile de istorie ale lui Atletico”

Spaniolii, convinşi cu privire la Moldovan: ”Oblak are un termen de expirare, dar nu acum. Se îndreaptă către intrarea în cărţile de istorie ale lui Atletico”

La Liga

Comentarii

Horaţiu Moldovan (25 de ani) este la un pas să devină jucătorul lui Atletico Madrid, dar îl are drept concurent pentru postul de titular în poartă pe deja legendarul Jan Oblak (31 de ani).

Horaţiu Moldovan, portarul celor de la Rapid, va deveni jucătorul celor de la Atletico Madrid, gruparea din La Liga antrenată de Diego Simeone.

Mutarea este aproape să fie realizată, iar portarul român urmează să ajungă luni la Madrid pentru a bate palma cu Atleti, iar transferul să devină oficial.

Moldovan nu-i va pune probleme lui Oblak.”Atletico poate să rămână liniştită”

Dar concurenţa în poarta formaţiei madrilene este uriaşă, deoarece titularul postului este nimeni altul decât slovenul Jan Oblak, unul dintre cei mai buni portari din ultimul deceniu.

Acesta a ajuns la Atletico în vara anului 2014, de la Benfica, pentru 16 milioane de euro. Până acum, a adunat 420 de meciuri, dintre care 199 le-a încheiat cu poarta intactă, şi a primit, în total, 337 de goluri.

Iar spaniolii au analizat care sunt şansele ca Horaţiu Moldovan să apere la Atletico, mai ales că acesta este aşteptat să fie titular în poarta naţionalei României la EURO 2024.

"Propunerea unei ştafete în poarta lui Atletico Madrid pare acum ceva aproape de neimaginat, având în vedere nivelul şi prestaţiile lui Jan Oblak. La fel ca orice alt jucător, şi el are un termen de expirare, însă nu acum.

Atletico poate să rămână liniştită. Oblak este în continuare în formă şi se îndreaptă către intrarea în cărţile de istorie ale clubului.

Niciun portar nu a reuşit să îi faţa lui Oblak de când a ajuns la club. Un tip discret, aparent timid, însă foarte atent la munca sa. Un exemplu perfect pentru orice tânăr jucător. Are 31 de ani, dar viaţa sportivă a unui portar este, din fericire, mai lungă decât a unui jucător de câmp.

Forma lui Oblak a epuizat răbdarea portarului de rezervă. Ivo Grbic va pleca de la Atletico şi va merge în Premier League, la Sheffield United pentru aproape 2,5 milioane de euro. O parte din bani va fi folosită pentru a fi adus înlocuitorul său, Horaţiu Moldovan. Planul este ca portarul să ajungă la Atletico şi să intre rapid în anturajul echipei.

Conducerea lui Atletico, condusă de Gil Marin, s-a mişcat excelent şi i-a luat faţa lui Real Betis, reuşind un transfer exelent în această fereastră de mercato", au scris spaniolii de la La Colina de Nervion.

Atletico Madrid se află pe locul 5 în La Liga, cu 38 de puncte, şi este angrenată în trei competiţii - campionat, Cupa Spaniei şi Liga Campionilor.

Afla mai multe despre: horatiu moldovanrapidatletico madrid 

viewscnt
Articole similare