adplus-dvertising
You are here:

SPECIAL | ”Văd în FCSB posibilitatea de a ajunge mai departe în străinătate”. S-a lăsat de fotbal, a cules flori în Olanda şi acum este printre cei mai în formă atacanţi din România

SPECIAL | ”Văd în FCSB posibilitatea de a ajunge mai departe în străinătate”. S-a lăsat de fotbal, a cules flori în Olanda şi acum este printre cei mai în formă atacanţi din Româniagalerie foto

Special

Comentarii

Adrian Chică-Roşă. E un nume care nu spune multe pentru cei care urmăresc fotbalul doar pe micile ecrane. Atacant, în vârstă de 23 de ani, fotbalistul Buzăului e golgheter în Liga 2, cu 11 reuşite. Şi poate că în dreptul lui ar fi fost mai multe reuşite dacă în urmă cu două luni de zile viaţa nu l-ar fi pus la pământ când toate păreau să îi meargă bine.

Marca goluri, era decisiv pentru Buzău, se căsătorise, dar a trebuit să îşi ia la revedere de la figura maternă: “Mama a plecat în Italia când eram foarte mic, cred că aveam 5 ani. Suntem 5 fraţi în total, mai am 3 fraţi şi o soră. A trebuit să plece pentru a susţine financiar familia. A murit acum 2 luni de zile...”

Discuţia continuă şi îţi dai seama că atacantul Buzăului a avut dintotdeauna suişuri şi coborâşuri în viaţă: “Sunt singurul dintre fraţi care face fotbal. Poate că şi ei şi-ar fi dorit să urmeze drumul ăsta, dar financiar vorbind, nu s-a putut. Eu am fost cel mai mic şi cred că ăsta mi-a fost norocul. Însă am galerie acasă şi la meciuri, atunci când pot să fie pe stadion”.

I-a plăcut fotbalul de mic, ca aproape oricărui băiat. Aventura însă a început-o când a intrat la liceu sportiv: “Am fost întâi fundaş dreapta. Apoi mijlocaş stânga. Şi abia după atacant. Portar doar nu am încercat”.

S-a lăsat de fotbal şi a plecat în Olanda să culeagă flori. Cum a fost remarcat de FC Botoşani

E timid la primul interviu şi se simte emoţia în glasul lui. Îl întrebi de ce abia la 23 de ani a avut “explozia”. De ce abia acum reuşeşte să aibă un soi de vizibilitate în Liga 2 şi reuşeşte să marcheze: “Era momentul”.

“Când am terminat liceul, nu aveam nicio ofertă, nu aveam la ce echipă să joc. Aşa că am făcut ce ar fi făcut oricine. Nu puteam să stau degeaba şi să aştept. Aşa că am renunţat la fotbal. Am zis că nu e pentru mine. Am plecat la muncă în Olanda pentru 1 an. Am cules flori”. Şi pentru că nimic în viaţă nu e întâmplător, când el a renunţat la fotbal, fotbalul nu a renunţat la el.

Şi într-o vacanţă acasă, la sfatul unui prieten şi pentru a face timpul să treacă, probabil şi dorul de sport să se mai domolească, a jucat câteva meciuri în Liga a 4-a. În numai 3 dintre ele a marcat de 18 ori: “Aşa am fost remarcat. La vremea respectivă cei de la Botoşani aveau echipă în Liga a 3-a şi m-au luat la ei”.

De la Botoşani a ajuns la Buzău, urmând ca în iunie să facă cunoştinţă cu aerul de Liga 1, când îi expiră împrumutul.

Şi-ar dori să ajungă la FCSB: ”Dintotdeauna am ţinut cu ei, acolo visez să mă transfer”

La ce echipă ai vrea să joci în Liga 1? ”FCSB. Dintodeauna am ţinut cu… Steaua. Mă rog. FCSB acum. Acolo visez să mă transfer”.

E răspunsul tipic pe care îl auzi de la jucătorii care nu joacă la FCSB. Că vor la FCSB. Nu crede că o experienţă de acest fel îl va schimba. Şi tinzi să îl crezi. A trecut prin multe în viaţă:

“Văd în FCSB posibilitatea de a ajunge mai departe în străinătate. Mă antrenez serios. Nici de criticile lui Gigi Becali nu îmi este frică. Să ajung eu acolo şi mai vedem. Visez frumos şi mă antrenez serios. Momentan mai am multe de arătat”.

Coincidenţă sau nu, Chică-Roşă are cel mai bun sezon sub comanda lui Pustai, venit în vară la Buzău. Îi e recunoscător tehnicianului. Lui şi întregii sale echipe. Pentru că i-au dat încredere şi sunt alături de el la fiecare pas: “Sunt sigur că la forma mea a contribuit şi domnul Pustai, şi domnul antrenor secund. Nu aş fi reuşit să am momentul ăsta de explozie dacă nu erau ei. Şi colegii mei de echipă, desigur. Că nu joc singur la Buzău”.

Si dacă atacantul de 23 de ani se visează la FCSB, îl urmăreşte pe Lewandowski şi speră să îşi continue foma bună din prima parte a campionatului, Cristi Pustai îl îndeamnă la răbdare:

“El a avut o evoluţie constant bună, a marcat, asta e cel mai important pentru un atacant. Cu o mică scădere pe finalul turului, dar de înţeles din cauza decesului mamei lui. Îl văd un jucător de perspectivă. Cred că îi mai trebuie încă un an în Liga 2. La noi se promovează prea repede jucătorii şi apoi stau pe margine, nu mai joacă, se pierd. E ambiţios şi sper să înţeleaga că numai cu răbdare poţi să ajungi unde îţi doreşti”.

Dacă explozia a fost sau nu întâmplătoare, doar Adrian Chică-Roşă va putea să confirme. Dacă va avea răbdare sau va aştepta următorul moment, tot el decide. Până atunci, Liga 2 îl are momentan ca şi golgheter. Pe un atacant de 23 de ani, care pare să fie făcut pentru fotbal. Şi fotbalul pentru el.

11goluri în 14 meciuri a marcat Adrian Chică-Roşă în acest sezon de Liga 2. În total, atacantul de 23 de ani a avut 19 apariţii (5 în Cupa României) în acest sezon pentru FC Buzău, timp în care a marcat 14 goluri şi a reuşit 5 assist-uri.

viewscnt
Articole similare