Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Specialistul american care anunţă următoarea ţară invadată după ce Rusia a atacat Ucraina: "Sperăm că realizează necesitatea de a se pregăti de luptă"

Specialistul american care anunţă următoarea ţară invadată după ce Rusia a atacat Ucraina: "Sperăm că realizează necesitatea de a se pregăti de luptă"

Diverse

Comentarii

Politologul american, Francis Fukuyama, doctor în ştiinţe politice la Universitatea Harvard şi profesor de economie politică la Universitatea Johns Hopkins din Washington, susţine că singura modalitate de a opri războiul este prin înfrângerea Rusiei şi crede că NATO procedează corect neintervenind militar.

Pentru publicaţia American Purpose, Fukuyama arată ​​12 predicţii despre cum se poate termina războiul dintre Rusia şi Ucraina. El a produs articolul din Skopje, Macedonia de Nord, o ţară în care „există mai mult sprijin pentru Putin”. 

Printre altele, el susţine că Taiwanul, ameninţat de partenerul Rusiei, China, ar trebui să se pregătească de un scenariu similar celui din Ucraina. China şi-a sporit în ultimele luni presiunile asupra Taiwanului, pe care-l consideră o parte integrantă a teritoriului chinez şi a efectuat numeroase incursiuni cu avioane de vânătoare în Zona de identificare aeriană a Taiwanului.

Cele 12 scenarii din războiul ruso-ucrainean pe care le anticipează politologul

1. Rusia se îndreaptă spre înfrângerea totală în Ucraina. Când şi-a lansat ofensiva, Rusia s-a gândit că mulţi ucraineni şi o parte a armatei ucrainene vor fi pro-ruşi. Totuşi, forţele militare ucrainene au oferit o mare rezistenţă, iar trupele ruse sunt acum prinse la periferia mai multor oraşe şi se confruntă cu probleme majore de aprovizionare.

2. Prăbuşirea poziţiilor ruseşti. Prăbuşirea forţelor ruse ar putea fi „bruscă şi catastrofală, mai degrabă decât să se producă lent printr-un război de uzură”. Se poate ajunge la un punct în care armata rusă nu poate fi nici aprovizionată, nici retrasă.

3. Nu există un acord pe termen scurt care să satisfacă atât Rusia, cât şi Ucraina, poziţiile lor sunt incompatibile.

4. Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite şi-a dovedit odată inutilitatea. 

5. Statele Unite şi-au păstrat calmul pe perioada conflictului. Deciziile administraţiei Biden de a nu declara o zonă interzisă de zbor deasupra Ucrainei sau de a ajuta la transferul MiG-urilor poloneze au fost bune. Este mai bine ca Ucraina să învingă singură Rusia, astfel încât Rusia să nu aibă scuza intervenţiei NATO. S-a evitat şi escaladarea militară.

6. Singurul lucru care poate opri războiul este înfrângerea Rusiei. Costul războiului este încă foarte mare pentru Ucraina, dar „cele mai mari pagube sunt cauzate de rachete şi artilerie, în privinţa cărora nici MiG-urile, nici zonele de excludere a zborului nu pot face mare lucru”.

7. Dacă Rusia pierde, Putin va cădea: "Primeşte sprijin pentru că este perceput ca un om puternic". 

8. „Invazia a făcut deja un mare rău populiştilor din întreaga lume, care înainte de atac şi-au exprimat în mod uniform simpatia pentru Putin. Printre aceştia se numără Matteo Salvini, Jair Bolsonaro, Éric Zemmour, Marine Le Pen, Viktor Orbán şi, desigur, Donald Trump. 

9. „Războiul de până acum a fost o lecţie bună pentru China. La fel ca Rusia, China a construit forţe militare aparent de înaltă tehnologie în ultimul deceniu, dar nu au experienţă de luptă. Performanţa mizerabilă a forţelor aeriene ruse ar fi probabil replicată de Forţele Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului, care, de asemenea, nu are experienţă în gestionarea operaţiunilor aeriene complexe”.

10. Ucraina va fi un exemplu pentru Taiwan. „Să sperăm că Taiwanul realizează necesitatea de a se pregăti pentru a lupta, aşa cum au făcut ucrainenii, şi de a restabili serviciul militar. Să nu fim prematur defetişti.”

11. „Dronele turceşti vor deveni cele mai bine vândute.”

12. „O înfrângere a Rusiei va face posibilă o 'nouă naştere a libertăţii' şi ne va scutura de teama noastră de starea de degradare a democraţiei globale. Spiritul anului 1989 va trăi datorită unui pumn de ucraineni curajoşi”.

Afla mai multe despre: rusia ucrainarazboi rusia ucraina 

viewscnt
Articole similare