Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sportivul din România care a zburat cu avioanele Armatei Rusiei: ”Locul de tanc în mijloc şi noi stăteam pe laterale”

Sportivul din România care a zburat cu avioanele Armatei Rusiei: ”Locul de tanc în mijloc şi noi stăteam pe laterale”

Special

Comentarii

Virgil Stănescu, unul dintre cei mai mari baschetbalişti pe care i-a avut România, a povestit la podcastul ”SportCast cu Sile” câteva dintre aventurile sale în Rusia.

Virgil Stănescu şi-a petrecut o parte din carieră în Rusia, unde a jucat pentru echipe precum Spartak Sankt-Petersburg, Spartak Primrje Vladivostok, Unics Kazan şi CSK-VVS Samara.

Acum în vârstă de 45 de ani, Virgil Stănescu a povestit câteva dintre întâmplările pe care le-a trăit în Rusia. El a rememorat cum s-a simţit în Vladivostok, oraş aflat în Siberia de Est, cu ieşirea la Oceanul Pacific.

Cum a ajuns Virgil Stănescu să zboare cu avioane ale Armatei Rusiei

De asemenea, şi-a remintit amuzat cum, când juca la Samara, echipa folosea pentru deplasări avioane militare de tip cargo, deoarece clubul aparţinea de Forţele Aeriene ale Rusiei:

”A fost un an special (n.r. când a jucat la Vladivostok). Gândeşte-te că diferenţa de fus orar dintre Sankt Petersburg şi Vladivostok... sunt 8 ore. New York - L.A. sunt 3 ore. Vladivostok - Sankt Petersburg sunt 8 ore.

Noi, pentru fiecare meci în deplasare, mergeam la Moscova, stăteam o săptămână jumătate-două şi jucam 3 meciuri, făceam un tur de 3 meciuri şi ne întoarceam la Vladivostok.

A fost una dintre echipele care şi-au apreciat atât de mult jucătorii... Pentru că ştiau că e singura lor şansă să ajungi acolo, să ştie că se poartă senzaţional cu tine. Şi zburam numai bussines, şi făceam... totul era top. Mi-a plăcut foarte mult Vladivostokul.

Erai la o oră de Beijing, Tokyo... noi acolo făceam training camp-urile. Este un oraş foarte important pe harta rusească.

În Samara mi s-a părut mult mai gri decât Vladivostokul, e mai industrial, e mai în mijloc [...] Majoritatea echipelor erau de Stat.

Noi, de exemplu, Samara era a Forţelor Aeriene. Noi zburam cu avioane de armată. Aveam avioanele noastre şi zburam cu cargo plane. Şi era locul de tanc în mijloc şi noi stăteam pe laterale, pe banchetă.

E ditamai avionul. Stai şi stai liniştit. Sau cu avioanele noastre mergeam de la Samara la Vladivostok şi se opreau din 4 ore în 4 ore să alimenteze şi noi să facem pipi.

Altfel, eram numai noi şi pilotul, care zice: ”Vrei să pilotezi şi tu?” Mhm, lasă, mergi tu acolo să ajungem unde trebuie”, a povestit Virgil Stănescu în cadrul podcastului ”SportCast cu Sile”, cu Silviu Tudor Samuilă.

Virgil Stănescu a fost unul dintre cei mai valoroşi baschetbalişti pe care i-a dat România. La 21 de ani, el a ajuns la South Alabama Jaguars, alături de care a jucat în campionatul destinat colegiilor. În 2014, el a fost inclus în Hall of Fame-ul Universităţii.

După ce şi-a terminat studiile în SUA, Virgil Stănescu a mai evoluat pentru Opel Skyliners Frankfurt, Telindus Oostende, Turk Telekom Ankara, Dinamo Erbaşu Bucureşti, Spartak Sankt-Petersburg, Al Qadisiya Kuwait, Spartak Primorje Vladivostok, Unics Kazan, CSK-VVS Samara, Banca Tercas Teramo, Steaua Turabo Bucureşti, BC Mureş TG Mureş, CSU Asesoft Ploieşti şi Steaua CSM EximBank.

Afla mai multe despre: virgil stanescu 

viewscnt
Articole similare