Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Stadionul Arcul de Triumf va fi cedat pentru următorii 49 de ani. Cine se va folosi de el: ”Suntem deschişi să colaborăm cu orice echipă”

Stadionul Arcul de Triumf va fi cedat pentru următorii 49 de ani. Cine se va folosi de el: ”Suntem deschişi să colaborăm cu orice echipă”

Special

Comentarii

Noul stadion Arcul de Triumf urmează să fie dat spre administrare pentru următorii 49 de ani, după o promisiune făcută de Eduard Novak.

Noul stadion Arcul de Triumf a fost finalizat în urmă cu aproape doi ani, dar situaţia sa a provocat foarte multe dispute.

Arena a fost construită cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii şi stadionul a intrat în proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Stadionul Arcul de Triumf va fi dat în administrare pentru o perioadă de 49 de ani

Arena Arcul de Triumf a fost dintotdeauna recunoscută drept ”casa rugby-ului românesc”. Federaţia România de Rugby l-a primit sub formă de donaţie încă din 1913, din partea Regelui Carol I.

Dar situaţia stadionului s-a complicat odată cu reconstrucţia acestuia. Arena Arcul de Triumf a intrat în planul României de a organiza EURO 2020 şi a fost refăcută de la zero cu ajutorul finanţării asigurate de Compania Naţională de Investiţii.

Ulterior, noul stadion a fost dat în proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului şi Eduard Novak a vrut să-l deschidă pentru toţi cei interesaţi să-şi dispute aici meciurile.

Au urmat aproape doi ani în care cei de la Federaţia Română de Rugby şi-au declarat nemulţumirea şi au protestat faţă de faptul că au pierdut legendara arenă.

Între timp, situaţia pare că s-a îmbunătăţi considerabil. Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, susţine că a ajuns până la urmă la o înţelegere cu Eduard Novak şi stadionul va fi cedat gratis către FRR pentru următorii 49 de ani:

”Domnul ministru a citit mai profund lucrurile şi actele pe care le avem şi a văzut ce înseamnă istoria rugbystică pe acest stadion.

Ni s-a transmis clar că se va face o hotărâre de Guvern pe 49 de ani pentru folosire gratuită a stadionului central, plus cele două de antrenament, de fapt lucrurile pe care le-am avut întotdeauna în administrare”, a declarat Alin Petrache pentru Orange Sport.

Se va juca şi fotbal pe Arcul de Triumf? Răspunsul lui Alin Petrache

În ultimii doi ani, mai multe echipe de fotbal din Bucureşti şi-au manifestat dorinţa de a-şi juca meciurile pe noul stadion Arcul de Triumf, dar n-au avut prea mult succes.

Alin Petrache susţine că arena va fi deschisă şi pentru astfel de parteneriate, dar prioritate vor avea echipele de rugby:

”Echipele naţionale de rugby au întâietate, prin regulamentele şi ordinele care sunt date în Ministerul Sportului.

Suntem deschişi să colaborăm cu orice echipă, în clipa în care avem disponibilitate şi putem să dăm acest stadion pentru a putea să îşi desfăşoare ei anumite activităţi”, a mai spus Alin Petrache pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: arcul de triumf 

viewscnt
Articole similare