Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Românul care a semnat cu Pisa, dar s-a transferat la Leverkusen: ”Ne-am înţeles într-un sfert de oră”

EXCLUSIV | Românul care a semnat cu Pisa, dar s-a transferat la Leverkusen: ”Ne-am înţeles într-un sfert de oră”

Special

Comentarii

Ionuţ Lupescu a dezvăluit în cadrul podcastului SportCast cu Sile cum a prins cel mai important transfer din cariera sa.

Ionuţ Lupescu a fost unul dintre cei mai mari mijlocaşi pe care i-a avut naţionala României. S-a format la Dinamo şi a făcut parte din celebra generaţie care a luat titlul imediat după Revoluţie şi despre care Mircea Lucescu spune că a fost mai valoroasă decât cea a Stelei 1986.

Imediat după Revoluţie, cei mai buni jucători români au fost asaltaţi de oferte de la cluburi din Occident. Printre ei a fost şi Ionuţ Lupescu.

Ionuţ Lupescu a semnat cu Pisa, dar s-a transferat la Bayer Leverkusen

În 1990, Ionuţ Lupescu avea 22 de ani şi era unul dintre cei mai valoroşi jucători din campionatul României. Căderea regimului comunist le-a permis atunci jucătorilor români să se transfere în străinătate şi Lupescu a fost unul dintre cei mai curtaţi.

Invitat de Silviu Tudor Samuilă la podcastul ”SportCast cu Sile”, Ionuţ Lupescu a rememorat acele vremuri. Fostul mare internaţional român spune că jucătorii erau atunci asaltaţi de impresari care doreau să-i transfere în străinătate.

Ionuţ Lupescu a povestit cum a semnat contracte cu Admira Wacker (echipă la care Nicolae Lupescu, tatăl său, a fost votat cel mai bun stranier din istoria clubului), cu Pisa, dar până la urmă s-a transferat la Bayer Leverkusen.

”Nu poţi să-ţi dai seama cum veneau impresarii la noi... îmi aduc aminte, eu stăteam în cameră cu Radu (n.r. Răducioiu) şi Anderlecht venise... Anderlecht era una dintre cele mai bune echipe din lume, din Europa, era în primele 4. Şi noi l-am dat afară pe manager. Inconştienţă.

Eu, tot aşa, aveam 3-4 contracte (n.r. oferte). Plus că eu semnasem, înainte să plec la Mondiale, tata îmi făcuse contract cu Admira Wacker, semnasem deja cu ei. Şi, când au venit cei de la Leverkusen - mie mi-a plăcut Bundesliga - semnasem şi cu Pisa înainte, dar după aia am rupt contractul şi eram focusat pe Bundesliga.

Bine, eu atunci m-am dus şi i-am spus a doua celor de la Pisa că nu eram pregătit. Trebuia să merg cu 'nea Mircea (n.r. Lucescu), cu Radu (n.r. Florin Răducioiu) şi cu Sabău, dar n-a fost să fie.

Eu am vrut să plec să-mi dovedesc mie, singur, că pot face faţă într-un campionat serios. Şi a venit la mine în cantonament managerul lui Leverkusen, Reiner Calmund, un tip la vreo 150 de kilograme, între timp s-a operat. Şi m-am înţeles cu el într-un sfert de oră. A fost fellingul atât de pozitiv cu el încât, din prima clipă, m-am încrezut în ceea ce face el.

Şi 6 ani a fost ca al doilea tată pentru mine. Pentru mine a fost important să văd conexiune cu persoana cu care mă văd. Şi n-am greşit, a fost foarte bine acolo”, a povestit Ionuţ Lupescu pentru Orange Sport, în cadrul podcastului SportCast cu Sile.

Ionuţ Lupescu a jucat la Bayer Leverkusen din 1990 până în 1996 şi este printre cei mai importanţi jucători din istoria clubului. Fostul mare internaţional român a adunat 235 de apariţii, timp în care a marcat 3 goluri şi a reuşit 14 assist-uri.

Lupescu a reuşit să câştige şi un trofeu cu Bayer Leverkusen, Cupa Germaniei, în 1993.

Afla mai multe despre: lupescu 

viewscnt
Articole similare