You are here:

”Ştiu ce scandaluri şi ce arbitraje au fost”. Face lumină în polemica dintre Lucescu şi Sandu despre titlurile frauduloase: ”Mergeau la ţintă”

”Ştiu ce scandaluri şi ce arbitraje au fost”. Face lumină în polemica dintre Lucescu şi Sandu despre titlurile frauduloase: ”Mergeau la ţintă”

Fotbal intern

Comentarii

Adrian Porumboiu (73 de ani) a fost unul dintre cei mai potenţi finanţatori din fotbalul românesc în urmă cu mai bine un deceniu. Fostul patron al celor de la FC Vaslui a fost invitat special la emisiunea EuroCast 2024, de la Orange Sport.

Mircea Lucescu a fost invitatul lui Dan Udrea la emisiunea EuroCast, la finalul lunii aprilie. În cadrul acesteia, reputatul antrenor român a făcut o serie de dezvăluiri incendiare, conform cărora fotbalul românesc a avut o corectitudine îndoielnică în mandatul lui Mircea Sandu ca preşedinte FRF.

Concret, Mircea Lucescu a mărturisit că titlurie cucerite în România de Unirea Urziceni în 2009 şi Oţelul Galaţi în 2011 nu au fost obţinute doar pe merite sportive, ci în mod fraudulos.

Porumboiu, despre polemica titlurilor date în mod fraudulos în fotbalul românesc: ”Mergeau la ţintă”

Afirmaţiile făcute de ”Il Luce” au ajuns şi la urechile lui Mircea Sandu, iar fostul preşedinte al Federaţiei a luat o atitudine dură şi i-a cerut socoteală uriaşului tehnician român.

Despre acest subiect ”fierbinte” a vorbit şi Adrian Porumboiu, fostul patron al lui FC Vaslui, unul dintre cluburile ”păţite” în acea vreme de posibilele jocuri de culise din fotbalul românesc, asemenea celor de la Poli Timişoara, în perioada Marian Iancu.

Porumboiu s-a poziţionat de partea lui Mircea Lucescu şi a susţinut, mai mult sau mai puţin, acuzaţiile făcute de acesta. Fostul finanţator al vasluienilor a întărit ideea conform căreia rezultatele meciurilor nu ar fi fost decise doar de jocul celor două echipe pe teren, ci şi de arbitrii delegaţi la acestea.

"N-am nimic cu Mircea Sandu, dar contrazice aiurea că nu s-au dat titluri. S-au dat titluri, s-au câştigat titluri pe... (n.r. - Oţelul şi Urziceni) Doar alea? Şi eu cred că s-au dat mulţi bani, despre ce vorbim? Aoleu, ştii ce întrebare îmi pui acum? Dacă pot să trec pe uşă sau să trec prin zid. 

Simplu cui se dădeau banii, cui se puteau da? Celor care dirijau lucrurile. Făceam eu delegările la arbitri, discutam eu cu arbitrii, nu se ştia apartenenţa arbitrilor? Erau doi care erau cu două echipe, trei arbitri, mai aveau şi ecuson şi mergeau la ţintă. Nici nu vreau să dezvolt. 

S-au întâmplat multe lucruri, iar cei care au fost aici ştiu ce scandaluri au fost, ce arbitraje, ce meciuri, ce indicaţii, ce recomandări erau", a declarat Porumboiu, la EuroCast 2024, pentru Orange Sport.

În perioada în care Adrian Porumboiu a fost finanţatorul lui FC Vaslui, clubul moldovean nu a luat titlul intern. Cel mai aproape de triumful naţional a fost în sezonul 2011-2012, atunci când a terminat campionatul la un singur punct în spatele campioanei CFR Cluj.

Afla mai multe despre: adrian porumboiumircea lucescufotbal romanescotelul galatiunirea urzicenimircea sandu 

viewscnt
Articole similare