Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Suma halucinantă pe care Leeds trebuie să i-o plătească lui Jean-Kevin Augustin. Fotbalistul a jucat trei meciuri, dar acum are de încasat zeci de milioane de euro

Suma halucinantă pe care Leeds trebuie să i-o plătească lui Jean-Kevin Augustin. Fotbalistul a jucat trei meciuri, dar acum are de încasat zeci de milioane de euro

Premier League

Comentarii

Camera de soluţionare a litigiilor FIFA i-a cerut clubului Leeds United să-i plătească atacantului francez Jean-Kevin Augustin suma de 28 de milioane de euro pentru rezilierea abuzivă a contractului său.

Fostul jucător al PSG-ului a fost împrumutat de Leipzig în ianuarie 2020 cu obligaţia de cumpărare la finalul sezonului în cazul promovării clubului englez în Premier League. În ciuda promovării, clubul englez nu şi-a exercitat însă opţiunea, care se ridica la 20 de milioane de euro.

În apărarea sa, Leeds a susţinut că nu trebuie să plătească taxa de transfer, deoarece împrumutul lui Jean-Kevin Augustin a expirat - pe 30 iunie - înainte ca promovarea lor să fie oficializată la primul nivel, care a venit pe 17 iulie după ce sezonul a fost amânat de pandemia de COVID-19.

În 2021, FIFA a forţat deja clubul să plătească întreaga sumă, iar echipa din Yorkshire a pierdut recursul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în noiembrie anul trecut. Leeds a plătit în cele din urmă 17,6 milioane de euro taxe de transfer către Leipzig.

În urma acestei decizii, Augustin (24) a introdus propriul dosar împotriva lui Leeds în faţa FIFA, care, prin urmare, i-a dat dreptate. Suma de 28 de milioane de euro include contractul complet de cinci ani al jucătorului, cu un salariu de aproximativ 90.000 de euro pe săptămână.

Afla mai multe despre: leeds 

viewscnt
Articole similare