adplus-dvertising
Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Suporterii rapidişti, buni de plată după scandările împotriva Cristinei Neagu. Ce amendă a dictat Federaţia Română de Handbal

Suporterii rapidişti, buni de plată după scandările împotriva Cristinei Neagu. Ce amendă a dictat Federaţia Română de Handbal

Handbal

Comentarii

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a sancţionat clubul Rapid, după ce suporterii giuleşteni au jignit-o pe Cristina Neagu (34 de ani) la meciul din Cupa României, contra celor de la CSM Bucureşti.

Pe durata partidei, dar şi după ultimul fluier, fanii Rapidului au făcut front comun şi au decis să scandeze obscenităţi la adresa celei mai bune jucătoare române de handbal din istorie.

Printre motive, se pare, s-ar fi numărat şi faptul că Neagu este o fană declarată a celor de la FCSB, rivala giuleştenilor.

Rapidul, amendat în ”cazul Cristina Neagu”

Disputa a escaladat în zilele următoare şi s-a transformat într-un conflict la nivel naţional: pe de-o parte fanii şi conducătorii clubului Rapid, pe de altă parte conducătorii CSM-ului, ai FRH-ului, dar şi suporterii Cristinei Neagu şi ai handbalului românesc, care au clasificat gestul rapidiştilor ca fiind unul incalificabil.

În această situaţie, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a decis amendarea clubului Rapid cu 8.000 de lei (aproximativ 1.500 de euro).

În legătură cu Raportul suplimentar întocmit de observatorul delegat la jocul de Cupa României ”Râureni” – feminin, dintre CSM BUCUREŞTI  şi CS RAPID BUCUREŞTI, din data de 20.02.2023, de la Bucureşti, Comisia stabileşte:

- sancţionarea clubului CS RAPID BUCUREŞTI cu penalitate de 8000 (opt mii) lei, conform  art. 69.4 coroborat cu art 69.2 lit b) pct.1 cu aplicare Art. 34.1 litera k) (recidivă 30.08.2022) din  REGULAMENTUL DISCIPLINAR al FRH, data limită de achitare 30.03.2023, pentru scandări jignitoare/obscene a suporterilor proprii”, se arată în Procesul Verbal 30, încheiat pe 28 februarie, în sedinţa ordinară a Comisiei Centrale de Disciplină.

Cristina Neagu, la finalul meciului cu Rapid: ”Asta spune totul despre caracterul lor”

Cristina Neagu, care a câştigat de patru ori titlul de cea mai bună handbalistă a lumii, şi-a stăpânit cu greu nervii la interviul de finalul meciului cu Rapid.

Chiar în timp ce handbalista vorbea despre desfăşurare partidei, fanii giuleşteni scandau de zor trivialităţi la adresa sa.

Pentru mine, ei nu înseamnă absolut nimic! Pentru mine nu e dureros. Asta spune totul despre caracterul lor. Eu nu am ce să comentez. Asta spune totul despre ei. Ştiţi foarte bine ce fel de galerie este...În lumea asta, oricine poate fi suporterul oricărei echipe, atât timp cât o faci cu mândrie şi fairplay. Că eu ţin cu o echipă de fotbal care nu e pe placul lor...

Pe mine nu mă interesează ce cred ei. Dacă ei că cred că e frumos să vii într-o sală în care sunt atâţia copii şi să adresezi injurii... Repet, asta spune mult despre educaţia şi caracterul lor”

viewscnt
Articole similare