Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surprinzător! Valeriu Argăseală a votat ”pentru” în cazul noilor sancţiuni aplicate ”antrenorilor-paravan”

Surprinzător! Valeriu Argăseală a votat ”pentru” în cazul noilor sancţiuni aplicate ”antrenorilor-paravan”

Fotbal

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (38 de ani),a declarat că toţi membrii Comitetului Executiv au votat ”pentru”, în cazul noilor sancţiuni aplicate antrenorilor-paravan şi a cluburilor care îi angajează. Inclusiv preşedintele celor de la FCSB, Valeriu Argăseală.

Comitetul Executiv al FRF a decis, vineri, ca antrenorii care îşi vor ”împrumuta” licenţa PRO şi cluburile care îi vor angaja, vor fi aspru pedepsiţi, din sezonul viitor.

Valeriu Argăseală a votat împotriva obiceiurilor lui Gigi Becali

Mai exact, antrenorii de genul Leo Strizu sau Constantin Schumacher, care doar respectă indicaţiile unui alt ”principal”, Mihai Pintilii şi Marius Croitoru în cazurile de faţă, vor fi suspendaţi pentru 2 ani de zile şi vor fi amendaţi cu 20.000 de lei (4.000 de euro).

De asemenea, cluburile care vor accepta să angajeze ”antrenori-paravan” vor fi amendate cu 200.000 de lei (40.000 de euro), iar dacă acestea vor recidiva amenda se va dubla - 400.000 de lei (80.000 de euro).

  • Chiar dacă Gigi Becali ar putea plăti cu ochii închişi amenzile, este greu de crezut că vor exista tehnicieni care vor dori să fie suspendaţi din activitate timp de doi ani.

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Răzvan Burleanu a recunoscut că şi Valeriu Argăseală s-a regăsit printre cei care au decis să voteze în favoarea noilor sancţiuni, chiar dacă noua lege îi dă bătăi de cap patronului de la FCSB, Gigi Becali.

Referitor la subiectul antrenorilor din umbră şi a celor care îşi închiriază licenţele. Astăzi, Comitetul Executiv a reuşit în unanimitate să aprobe următoarea modificare de regulament:

Fapta unui antrenor de a încheia cu un club un contract pentru o funcţie pe care acesta în fapt nu o va exercita, facilitând astfel clubului respectiv folosirea licenţei sale în scopul îndeplinirii formale a unor cerinţe de regulament, astfel încât să permite unei alte persoane, care nu deţine calificarea / licenţa necesară să exercite fără drept funcţia respectivă constituie o abatere disciplinară.

Iar această abatere disciplinară se sancţionează cu suspendarea pe o perioadă de 2 ani de zile şi o amendă de 20.000 de lei. Persoana care exercită în fapt funcţia pentru care nu deţine calificarea necesară va primi o penalitate financiară de minim 25.000 de lei, la care se adaugă etapele de suspendare conform regulamentului.

Un element nou: clubul în cauză va achita o penalitate de 200.000 de lei. În caz de recidivă, penalitatea se va dubla.

A fost o decizie luată astăzi în unanimitate, le mulţumesc colegilor din Comitetul Executiv pentru faptul că am reuşit să implementăm această măsură, prin care ne dorim să prevenim încălcarea regulamentului, nu să ajungem în situaţia de a sancţiona. Am spus că a fost votată în unanimitate, asta înseamnă că toţi membrii au votat pentru”, a declarat vineri, Răzvan Burleanu, conform gsp.ro.

Afla mai multe despre: valeriu argasealaleo strizu 

viewscnt
Articole similare