Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Te sperie gândul că te vei retrage?” Ştefan Radu a vorbit despre cei 15 ani petrecuţi la Lazio. Care este amintirea preferată a fundaşului român. ”A fost divin”

”Te sperie gândul că te vei retrage?” Ştefan Radu a vorbit despre cei 15 ani petrecuţi la Lazio. Care este amintirea preferată a fundaşului român. ”A fost divin”

Serie A

Comentarii

Ştefan Radu va juca ultimul meci din cariera de fotbalist în faţa suporterilor duminică, contra lui Cremonese.

Fundaşul lui Lazio va pune punct carierei de fotbalist, pe care a început-o la nivel profesionist în 2004. Fostul fundaş al lui Dinamo a acordat un interviu pentru suporterii formaţiei ”biancoceleste”, interviu ce va apărea în programul de meci pentru partida cu Cremonese, ce va avea loc duminică, pe Stadio Olimpico. 

”Te sperie gândul că te vei retrage?” Ştefan Radu a vorbit despre cei 15 ani petrecuţi la Lazio. Care este amintirea preferată a fundaşului român. ”A fost divin”

(n.r. ”Boss” a sosit momentul ultimului tău meci pe Olimpico...) Da, este ultimul meu meci în faţa propriilor suporteri, este un moment trist pentru mine. Scuze, nu îmi găsesc cuvintele.

(n.r. Nu este nicio problemă. Cum crezi că va fi meciul cu Cremonese?) Este o partidă importantă pentru poziţiile de Champions League, chiar şi neluând în calcul penalizarea lui Juventus. Ne dorim să terminăm pe locul doir pentru că echipa merită, la felul cum muncit în acest sezon. A fost un sezon foarte încărcat şi în campionat şi în cupele europene. Calificarea în sezonul următor al Ligii Campionilor ne va da curaj pentru viitor.

(n.r. În ultimii 15 ani, Lazio s-a schimbat foarte mult. Cum ţi s-a părut echipa pe care ai găsit-o când ai venit, respectiv cea de acum?) Această echipă a crescut mult în ultimii ani. De când am venit. Din momentul venirii mele, au fost îmbunătăţiri continue. În acest moment, Lazio este o echipă mare, care sperie. În următorii ani va şi mai spectaculoasă, sunt sigur

(n.r. Eşti fotbalistul cu cele mai multe meciuri din istoria lui Lazio, realizezi asta?) Sunt mândru că sunt jucătorul cu cele mai multe meciuri din istoria lui Lazio, dar cum am spus şi în trecut, prioritar peste mine este să îmi ajut echipa.

(n.r. Este dificil să vorbeşti despre un singur coleg, dintre cei pe care i-ai avut în aceşti 15 ani, corect?) Exact, nu pot menţiona un singur coleg pentru că sunt legat şi de cei care au plecat. M-am înţeles foarte bine cu toţi, nu pot să evidenţiez doar un nume. De fiecare dată am încercat să asigur buna dispoziţie a vestiarului.

( n.r. Te sperie ideea că te vei retrage sau vezi acest lucru ca pe un nou înceout?) Puţin, da. Este inevitabil. Timp de 15 ani am făcut acelaşi lucru acasă, Formello ( n.r. locul unde are baza de antrenament Lazio), acasă. Am obosit şi dee accea am decis să mă opresc. Singurul lucru de care nu îmi voi aduce aminte sunt cantonamentele de vară ( n.r. râde). 

( n.r. Care a fost amintirea ce-ţi va rămâne mereu în suflet? Ziua de 26 mai?) O amintire frumoasă este victoria de la Torino contra lui Juventus din 2017, cu un penalty apărat de Strakosha în ultimul minut. Am câştigat la ei acasă după mult timp. Reacţia mea de atunci a devenit virală. (n.r. 26 mai 2013, ziua în care Lazio a câştigat Cupa Italiei împotriva Romei). A fost ca un vis divin.

Ştefan Radu este fotbalistul cu cele mai multe meciuri din istoria lui Lazio (426). Radu a ajuns la Lazio în 2008 de la Dinamo, în schimbul sumei de 4.750.000 de euro. 

”INNAMORADU”

În luna ianuarie a acestui an, Lazio a postat un videoclip pe reţelele de socializare, cu mai multe momente memorabile din perioada petrecută de Radu în capitala Italiei. Descrierea ”Biancocelestilor” a fost: ”15 ani, o legătura aparte, INNAMORADU”.

Astfel, din ”Innamorato”, cuvânt ce se înseamnă ”îndrăgostit”, clubul a găsit o cale pentru a-şi exprima recunoştiinţa faţă de unul dintre cei mai imporanţi jucători din istoria ”lazialilor”.

 

Afla mai multe despre: lazioradu ştefan 

viewscnt
Articole similare