Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia Spaniolă de Fotbal a redus suspendarea Valenciei, după incidentele de la meciul cu Real Madrid. Suporterii ”liliecilor” i-au adresat injurii rasiste lui Vinicius

Federaţia Spaniolă de Fotbal a redus suspendarea Valenciei, după incidentele de la meciul cu Real Madrid. Suporterii ”liliecilor” i-au adresat injurii rasiste lui Vinicius

La Liga

Comentarii

Sancţionată iniţial cu o suspendare parţială de cinci meciuri în urma injuriilor rasiste făcute la adresa jucătorului lui Vinicus Jr de la Real Madrid, pedeapsa impusă Valenciei a fost redusă acum la trei meciuri.

În plus faţă de suspendare, amenda a fost redusă şi ea de la 45.000 de euro la 27.000 de euro. După ce a sesizat Comisia de Apel a Federaţiei Spaniole de Fotbal, Valencia a avut câştig de cauză.

Situaţia este oarecum paradoxală, având în vedere că, cu o zi înainte, preşedintele La Liga, Javier Tebas, se declarase dispus să se întâlnească cu jucătorul brazilian în încercarea de a-l linişti pe acesta. "îi vom dovedi că La Liga este o instituţie care luptă împotriva rasismului", a spus acesta, conform Lefigaro.

”Campionatul care cândva a fost al lui Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano şi Messi astăzi este al rasiştilor”

“Nu a fost prima oară, nici a doua, nici a treia. Rasismul este ceva normal în LaLiga. Competiţia consideră că este normal, federaţia consideră că este normal şi rivalii îl încurajează”, a notat sportivul în social media, după meci. Campionatul care cândva a fost al lui Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano şi Messi astăzi este al rasiştilor”, a scris Vinicius pe Instagram, după meciul cu Valencia.

”Rasismul nu ar trebui să existe”

Tehnicianul Carlo Ancelotti a declarat că Vinicius a fost insultat de tot stadionul. “Nu am mai văzut niciodată tot stadionul adresându-i insulte rasiste unui jucător. Nu am mai văzut să se întâmple asta. El este doar un băiat căruia îi place să joace fotbal”.

“Este anul 2023, rasismul nu ar trebui să existe. Am vorbit cu Vini în timpul meciului. Atmosfera era foarte încinsă, foarte urâtă. L-am întrebat dacă vrea să continue să joace pentru că atmosfera era rasistă, nu mi s-a părut în regulă. Nu m-m mai gândit niciodată să scot un jucător din cauza rasismului. Nu mi s-a întâmplat. Nu aşa. Este inacceptabil. Este o problemă în liga spaniolă. Vini Jr. este victima”, a adăugat tehnicianul.

Afla mai multe despre: real madridvalenciavinicius 

viewscnt
Articole similare