Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tensiuni uriaşe între Rusia şi Finlanda. Ruşii, extrem de nervoşi după ce finlandezii au refuzat să opereze un jucător de hochei: ”Cu cât eşti mai mic, cu atât latri mai tare”

Tensiuni uriaşe între Rusia şi Finlanda. Ruşii, extrem de nervoşi după ce finlandezii au refuzat să opereze un jucător de hochei: ”Cu cât eşti mai mic, cu atât latri mai tare”

Alte sporturi

Comentarii

Au apărut noi tensiuni între Rusia şi Finlanda după ce un tânăr jucător rus de hochei a fost refuzat de un spital finlandez.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a atras sancţiuni din partea ţărilor democratice. În plus, Suedia şi Finlanda şi-au manifestat dorinţa de a deveni membre NATO, din motive de securitate.

Însă ruptura dintre Rusia şi ţările democratice pare să fie totală. Între ruşi şi finlandezi au apărut noi tensiuni după ce, cei din urmă, au refuzat să opereze un jucător de hochei.

Tensiuni între Rusia şi Finlanda: ”Ăsta se numeşte rasism”

Rinat Bashirov, director general la clubul de hochei Salavat Yulaev Ufa, a dezvăluit că un tânăr jucător al echipei, care avea nevoie de o intervenţie chirurgicală, a fost refuzat de finlandezi.

”Lucrăm cu Finlanda de mulţi ani şi, probabil, îi acordam o atenţie mult prea mare. vă pot spune că am plănuit o intervenţie chirurgicală pentru un tânăr jucător, dar ne-au sunat şi ne-au spus că nu mai sunt deserviţi cetăţenii ruşi. Nu ne pică bine”, a spus Rinat Bashirov, director general la Salavat Yulaev Ufa.

Până acum, între cele două ţări a existat o strânsă colaborare din acest punct de vedere. Deseori, jucătorii de hochei din Rusia care sufereau accidentări se tratau în clinicile finlandeze.

De asemenea, cei mai importanţi jucători de hochei din Finlanda alegeau de multe ori să se transfere la cluburile din Kontinental Hockey League, o competiţie foarte puternică.

Însă conflictul declanşat de Rusia în Ucraina a atras o serie de sancţiuni şi relaţiile dintre ruşi şi finlandezi s-au prăbuşit. Mai ales că Finlanda a anunţat că vrea să intre în NATO.

O reacţie mult mai dură a venit din partea lui Maxim Sushinsky (foto principal), fost jucător de hochei în naţionala Rusiei. Acesta acuză Finlanda de rasism.

De asemenea, Maxim Sushinsky susţine că Finlanda va reveni la sentimente mult mai bune după ce Rusia va încheia războiul din Ucraina. Sushinsky se plânge de cum este tratată Rusia la nivel internaţional, după ce a atacat Ucraina:

”Puteţi cu uşurinţă să-i daţi în judecată. Este clar că instanţa nu va fi de partea noastră, dar asta se numeşte rasism. Din anumite motive, în America acesta este cel mai periculos cuvânt.

De ce se comportă finlandezii atât de rău? Cu cât câinele este mai mic, cu atât latră mai mult. Uite cine latră: Estonia, Letonia, Polonia şi Finlanda. Cine este plătit latră.

Totul se va întoarce cu susul în jos de îndată ce totul se va termina: finlandezii vor fi la fel de blânzi şi dependenţi de Rusia, aşa cum au fost până acum.

Din anumite motive, toţi jucătorii finlandezi au venit aici, iar locuitorii Finlandei au mers la Sankt Petersburg pentru a-şi face provizii de benzină.

Timpul va pune totul la locul lui. Oamenii care fac asta nu mai sunt oameni. S-au îmbolnăvit atât de mult încât au aşteptat o şansă, iar acum a apărut.

Aici nu e nici măcar sport sau politică, ci nişte lucruri umane, pentru că nu poţi refuza tratamentul unei persoane bolnave”, a declarat Maxim Sushinsky, fost jucător în naţionala Rusiei.

Afla mai multe despre: finlanda 

viewscnt
Articole similare