Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali i-a înfuriat pe ucraineni. Reacţia dură venită de la Kiev. Nici Mircea Lucescu n-a scăpat

Gigi Becali i-a înfuriat pe ucraineni. Reacţia dură venită de la Kiev. Nici Mircea Lucescu n-a scăpatgalerie foto

FCSB

Comentarii

Gigi Becali a reuşit să provoace o reacţie dură de la Kiev, după o declaraţie dată zilele trecute.

Zilele trecute, Gigi Becali a ieşit din nou în evidenţă, cu o nouă declaraţie despre Ucraina. Cuvintele patronului FCSB au ajuns şi la ucraineni şi o reacţie dură a venit de la Kiev.

Aceasta după ce Gigi Becali a spus că-l apreciază foarte mult pe preşedintele Volodimir Zelenski, dar că acesta a fost pus în funcţie cu ajutorul unui miliardar ucrainean controversat. În plus, i-a numit nazişti pe cei din Batalionul Azov, ai cărui membri se luptă pentru apărarea Mariupolului.

Gigi Becali i-a înfuriat pe ucraineni. Reacţia ultraşilor lui Dinamo Kiev

Afirmaţiile făcute de Gigi Becali nu le-au picat bine ucrainenilor. Mai ales că preşedintele Volodimir Zelenski se bucură de foarte multă susţinere din partea populaţiei, datorită atitudinii pe care a avut-o după ce Ucraina a fost atacată de Rusia.

Printre cei mai iritaţi ucraineni au fost ultraşii lui Dinamo Kiev, care au prezentat o scrisoare deschisă în care condamnă, printre altele, afirmaţiile făcute de Gigi Becali.

Ultraşii lui Dinamo Kiev întreabă dacă amicalul cu FCSB se mai află în programul echipei: ”Va fi un meci între Dinamo şi Steaua (n.r. FCSB) după declaraţiile scandaloase ale preşedintelui clubului românesc despre Ucraina?”, au întrebat revoltaţi ultraşii lui Dinamo Kiev, ţinta lor fiind familia Surkis.

De asemenea, ultraşii lui Dinamo Kiev au fost iritaţi şi de afirmaţiile făcute de Mircea Lucescu, cel care a spus că sportul ar trebui să unească şi că sportivii ruşi n-ar fi trebuit suspendaţi din competiţii:

”Susţine clubul cuvintele lui Lucescu, cum că jucătorii ruşi nu sunt de vină pentru acest război, aşa că n-ar trebui excluşi?”, este o altă întrebare pe care ultraşii ucraineni o adresează familiei Surkis.

În acest moment, conform declaraţiilor lui Mircea Lucescu, amicalul FCSB - Dinamo Kiev nu mai este de actualitate, deoarece partida ar fi trebuit să se dispute pe stadionul Arcul de Triumf:

”Arcul de Triumf e o arenă prea mică şi acest meci nu mai e un simplu amical, noi trebuie să transmitem un mesaj, trebuie ceva de anvergură, pe măsura impactului pe care ni-l dorim”, a spus Lucescu pentru gsp.ro.

Curios este că Gigi Becali este contestat de ultraşii lui Dinamo Kiev, club faţă de care patronul FCSB a arătat multă deschidere. Becali a fost de acord cu cererea lui Mircea Lucescu de a caza în cantonamentul FCSB-ului echipa sub 19 ani a clubului din Kiev.

De asemenea, tot în baza din Berceni, Gigi Becali le-a pus refugiaţilor la dispoziţie pentru cazare un cămin renovat în care ar fi trebuit să stea jucătorii echipei sale.

Ultraşii lui Dinamo Kiev, în război deschis cu familia Surkis, care deţine clubul

Galeria lui Dinamo Kiev condamnă vehement decizia fraţilor Surkis de a părăsi Ucraina. Mai ales că Grigori Surkis, fratele lui Igor Surkis, este în continuare deputat în Rada Supremă.

Nemulţumirea ultraşilor vine mai ales din faptul că Grigori Surkis şi-a câştigat mandatul de deputat după ce a candidat pe listele unui partid pro-rus, care între timp a fost interzis în Ucraina.

Suporterii sunt nemulţumiţi şi că Grigori Surkis s-a folosit inclusiv de infrastructura lui Dinamo Kiev pentru a-şi promova interesele în partid. Adică a organizat un miting al partidului chiar pe stadionul lui Dinamo Kiev.

În plus, înainte de începerea războiului, Grigori Surkis a fost de acord ca la stadionul lui Dinamo Kiev să fie instalate mai multe reclame ale unor posturi TV pro-ruse.

”Polonezii ajută foarte mult şi le mulţumim în mod special! Dar, înainte de meci, ultraşii lui Legia Varşovia au emis o declaraţie că vor boicota acest meci şi au cerut conducerii clubului să nu transfere încasările din meci în conturile fraţilor Surkis.

Prin urmare, facem apel la suporterii altor cluburi cu care Dinamo va juca amicale. Actualul deputat al Radei Supreme, Grigori Surkis, în loc să-şi îndeplinească atribuţiile legislative directe, a părăsit Ucraina.

El nu a făcut nicio declaraţie despre părăsirea partidului pro-rus, care a fost deja interzist în Ucraina. Nu a renunţat mandatul de deputat, ci pur şi simplu a fugit. Şi apare în mod regulat în ştiri pe site-ul oficial al lui Dinamo, încercând să fie portretizat ca un patriot şi ca patron al artelor.

Mai mult, actualul deputat al Radei Supreme stătea liniştit la boxa VIP din Bucureşti (n.r. de pe stadionul Rapid) şi se uita la fotbal.

Ne dorim ca toţi fanii europeni să înţeleagă clar că meciurile caritabile ale lui Dinamo nu sunt doar o modalitate de a strânge bani pentru Ucraina, ci şi o încercare a fraţilor Surkis de a albi reputaţia. Şi ce să faci cu acest fapt şi cum să reacţionaţi... decideţi singuri”, se mai arată în scrisoare ultraşilor lui Dinamo Kiev.

Afla mai multe despre: becali 

viewscnt
Articole similare