Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Titularul lui U Craiova, transfer la unul dintre cele mai bogate cluburi din vestul Europei

Titularul lui U Craiova, transfer la unul dintre cele mai bogate cluburi din vestul Europei
Comentarii

Deşi campionatul este la câteva zile de debut în România, în majoritatea ţărilor europene mai este o lună până la începerea sezonului. Aşadar, echipele mai au timp să transfere întăriri, iar unul dintre cele mai bogate cluburi din Europa a pus ochii pe un titular al Universităţii Craiova.

Noul sezon urmează să debuteze în doar cinci zile, când FC Hermannstadt va primi vizita lui CS Mioveni, iar Universitatea Craiova va da peste Sepsi.

Oltenii nu vor avea viaţă uşoară împotriva echipei pregătite de Cristiano Bergodi, mai ales că aceasta va veni cu un moral foarte bun după victoria din Supercupă, împotriva CFR-ului.

Mai mult, formaţia din Bănie ar putea pierde un om de bază până la debutul campionatului, pe Mirko Pigliacelli (29 de ani), titularul Craiovei în ultimele patru sezoane.

Portarul italian nu a fost niciodată cel mai constant jucător şi s-a remarcat mai des prin scandalurile pornite decât prin paradele sale, dar rămâne un jucător de valoarea pentru campionatul nostru.

Deşi afirma în urmă cu doar câteva luni că doreşte să îşi ia cetăţenia şi să joace pentru naţionala României, italianul ar fi la un pas de a părăsi Superliga în zilele viitoare.

Conform Fanatik, Pigliacelli este aproape de un transfer în Serie B, la Palermo, club tocmai cumpărat de City Football Group, grupul care deţine o multitudine de alte echipe, printre care şi Manchester City.

Mirko Pigliacelli, pe lista unuia dintre cele mai bogate cluburi din vestul Europei

Şeicul Mansour, care deţine 77% din CFG, este un apropiat al familie regale din Dubai şi este al treilea cel mai bogat patron din fotbalulul mondial, cu o valoare estimată la 22 de miliarde de euro.

Singurele echipe care dispun de o susţinere financiară mai importantă sunt Newcastle şi PSG, care sunt deţinute, până la urmă, de Arabia Saudită şi Qatar.

Aşadar, de abia trecută în portofoliul City Football Group, Palermo este în căutarea unui goalkeeper şi ia în calcul repatrierea lui Mirko Pigliacelli, după patru sezoane în România.

Sosit în România în vara lui 2018, iniţil sub formă de împrumut, portarul de 29 de ani a fost achiziţionat definitiv de olteni după o jumătate de sezon.

165 de apariţii a reuşit să însumeze acesta în tricoul Universităţii Craiova, reuşind chiar şi să marcheze un gol. Pigliacelli are o Cupă a României şi o Supercupă în palmares.

Dacă va decide să plece din Bănie, Craiova nici nu va trebui să îi aducă un înlocuitor italianului, avându-l pe David Lazar la dispoziţie.

Afla mai multe despre: mirko pigliacelli 

viewscnt
Articole similare