Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Se repetă cazul Camora! Un străin din Liga 1 îşi ia cetăţenie şi visează să joace sub tricolor: ”Cred că se rezolvă”

VIDEO | Se repetă cazul Camora! Un străin din Liga 1 îşi ia cetăţenie şi visează să joace sub tricolor: ”Cred că se rezolvă”galerie foto

Echipa națională

Comentarii

Mirko Pigliacelli a dezvăluit că se pregăteşte pentru a îşi lua cetăţenia română, urmând apoi să se lupte pentru a fi convocat la naţională.

În ultimii ani, echipa naţională a României a avut parte de rezultate incredibil de dezamăgitoare, însă pozţia de portar nu a reprezentat vreodată vreo problemă pentru ”tricolori”.

După Bogdan Lobonţ, Pantilimon şi Tătăruşanu au devenit primele opţiuni ale selecţionatei noastre, ca apoi Florin Niţă să îi ia locul între buturi rezervei lui AC Milan.

Însă, cu portarul scos din poarta Spartei, Edi Iordănescu era prezentat cu o oarecare dilemă la prima sa acţiune ca selecţioner.

Cele două rezerve ale lui Niţă, Andrei Vlad şi Marian Aioani, nu traversează cele mai bune perioade, astfel că stafful echipei naţionale începuse să analizeze alte opţiuni, precum Mihai Popa sau Horaţiu Moldovan.

Însă, o variantă surpriză s-a ivit acum pentru poarta României, titularul Universităţii Craiova anunţând că se pregăteşte pentru naturalizare.

Într-un interviu pentru pagina oficială de Facebook a oltenilor, Mirko Pigliacelli a dezvăluit că este aproape de îşi lua paşaportul românesc şi că visează să fie convocat de Edi Iordănescu la naţională.

Se repetă cazul Camora

În plus, goalkeeper-ul italian a vorbit despre posibilitatea de a se retrage în Bănie, recunoscând că este foarte ataşat de clubul oltean.

Am vorbit deja să-mi fac paşaport românesc, o vom face, cred că în iunie se va rezolva. Cu paşaportul, sper să am şi o şansă de a juca pentru naţionala României.

Dacă s-ar întâmpla acest lucru, ar fi un lucru foarte frumos să mă retrag de la Universitatea Craiova, îmi doresc lucrul acesta.

Fanii noştri au ceva special, nu poţi avea o comparaţie exactă, ei sunt unici în felul lor, dar dacă ar trebui să-i compar cu fanii unei echipe din Italia, aceea ar fi Napoli”, a declarat Mirko Pigliacelli.

Ajuns la 28 de ani, Mirko Pigliacelli se află la Universitatea Craiova din iulie 2018, când a fost împrumutat de la Pro Vercelli.

După jumătate de sezon petrecut la club, conducerea din Bănie s-a decis să îl achiziţioneze definitiv, în schimbul sumei de 300.000 de euro.

Mario Camora este singurul celălalt jucător naturalizat din istoria României, fotbalistul născut în Portugalia reuşind să însumeze şase apariţii sub tricolor.

Afla mai multe despre: mirko pigliacelli 

viewscnt
Articole similare