Aproape în fiecare an există câteva nume importante în lumea fotbalului cărora li se prevede un mare viitor. Ajunşi de tineri la echipe importante, unii dintre ei au reuşit să confirme, dar alţii ”au murit” la statutul de tinere speranţe. Telekomsport.ro vă prezintă un top 10 al tinerilor jucători care nu au profitat de potenţialul lor imens.
10. Freddy Adu
Considerat ”noul Pele” şi curtat de marile cluburi ale fotbalului european, Freddy Adu s-a pierdut în anonimat. În ciuda expectativelor create în jurul său, puştiul american este unul dintre cele mai clare cazuri de fotbalişti tineri, foarte talentaţi, care nu au izbutit să împlinească previziunile specialiştilor. În prezent joacă pentru Las Vegas Lights, o formaţie aproape necunoscută chiar şi pentru iubitorii fotbalului din Nevada.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
9. Michael Johnson
”El va fi liderul naţionalei Angliei”. Un titlu pe care cei de la The Sun probabil că îl regretă. În 2006, puştiul naţionalei Under 19 era considerat cel mai mare talent al noii generaţii de fotbalişti englezi. A prins 37 de meciuri la prima echipa a lui Manchester City şi a fost comparat de presa engleză cu Michael Ballack. Dar în 2012 a spus ”adio” fotbalului, după ce a fost pus pe liber de Manchester City.
8. Anthony Le Tallec
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
Campion mondial la Under 17 cu Franţa şi declarat cel mai promiţător tânăr fotbalist din lume la acea categorie de vârstă în acel an, Anthony Le Tallec a semant în 2001 cu Liverpool. Până în 2011, adică în 10 ani de zile, vârful marcase doar 35 de goluri, extrem de puţin pentru potenţialul pe care îl anunţa. În 2017 a ajuns chiar şi în România, unde a îmbrăcat tricoul Astrei Giurgiu, dar a marcat o singură dată în 18 meciuri. În prezent, joacă la Orleans în League 2.
7. Javier Portillo
”Noul Raul Gonzalez Blanco” aşa cum era anunţat, Javier Portillo nu doar că nu i-a călcat pe urme legendarului fotbalist spaniol, dar nici nu a reuşit să se impună la niciuna dintre echipele la care a evoluat. În 4 ani la Real Madrid a dat patru goluri, apoi s-a pierdut la echipe moedste precum Tarragona, Gimnastic, Osasuna, Las Palmas sau Hercules Alicante. S-a retras în 2015 şi nu a jucat nici un meci în naţionala Spaniei
6. Andres D'Alessandro
”Diamantul Argentinei” sau ”Diego, el îţi calcă pe urme”. Sunt doar două dintre titlurile de presă care îţi atrag atenţia atunci când cauţi pe Google numele lui Andres D'Alessandro. Dacă Ortega sau Aimar, alţi urmaşi ai lui Maradona au reuşit totuşi să facă ceva în fotbal, Andres D'Alessandro a clacat neaşteptat de uşor. În ciuda talentului său uriaş, nu a bifat nicio echipă mare din Europa în cariera sa, iar în 2016 s-a retras de la River, în umbră, fără ca cineva să şi-l amintească astăzi ca pe marele fotbalist care putea să ajungă.
5. Yoann Gourcuff
A semnat cu AC Milan şi toată lumea l-a văzut drept viitor lider al naţionalei Franţei. Milanezii îl asemănau cu Ricardo Kaka, fotbalist cu care semăna atât ca stil de joc, cât şi fizic. Francezii i-au spus ”Petit Zizou”. Yoann Gourcuff s-a ”stins” însă foarte repede. Mijlocaşul exploziv, tehnic şi extrem de delicat cu mingea la picior a ajuns în prezent la Dijon, unde nu a marcat niciodată. Nu şi-a regăsit forma nici la Lyon şi nici în cea de-a doua aventură de la Rennes. ”S-a pierdut în anonimat, înainte să devină superstar” scria anul trecut France Football. Iar asta spune multe.
4. Jese Rodríguez
”Cel mai mare talent al Spaniei de la Raul încoace, face saltul spre prima echipă”. Carlo Ancelotti a fost omul care l-a promovat la prima echipă a Realului şi a permis cotidianului MARCA să iasă cu acest titlu. Dar, Jese Rodriguez, în ciuda unui debut extrem de promiţător în fotbalul mare s-a pierdut aproape imediat. Talentul său uriaş a fost recunoscut de cei de la PSG, care a plătit 25 de milioane de euro pentru un fotbalist care nu mai juca deloc la Real Madrid. Francezii au crezut enorm în el, dar Jese nu doar că nu a confirmat, ba chiar a dispărut aproape complet de pe radarul parizienilor.
3. Bojan Krkic
I s-a spus ”noul Messi”. Chiar şi super starul argentinian l-a ”mângâiat” cu laude. Dar Bojan a rămas Bojan. ”Se scrie Krkic, se citeşte deziluzie”. Un titlu din presa spaniolă care spune multe despre cum a evolaut cariera lui Bojan. Produs al Barcelonei, vârful născut la Linyola a marcat 26 de goluri pentru prima echipă a catalanilor, apoi a plecat să joace. Nu a făcut-o, iar în sezonul trecut nu a marcat nici măcar un gol pentru o echipă modestă ca Deportivo Alaves. ”Noul Messi” nu mai există. Bojan Krkic a avut grijă de asta.
2. Federico Macheda
De la ”noul Messi” la ”noul Cristiano”. Federico Macheda a fost supranumit astfel de presa britanică, dar niciodată nu a ajuns să se ridice la nivelul aşteptărilor. Foarte talentat, puternic, cu un şut excelent şi cu o viteză de pătrundere de invidiat, Macheda a clacat înainte să se facă remarcat cu adevărat. A ajuns în prezent la o formaţie de Liga a III-a din Italia (Novara Calcio), ba chiar s-a zvonit că putea ajunge anul trecut în România. Un eşec de proporţii, care şi-a irosit talentul cât ai zice ”Federico”.
1. Robinho
Poate cel mai mare talent al Braziliei înainte de era Ronaldinho-Neymar şi după era Ronaldo-Rivaldo, Robinho este genul de fotbalist care nu a atins niciodată potenţialul său maxim. S-au plătit pentru el sume impresionante de bani, iar Real Madrid a pariat cu tărie pe el. Deşi şi-a trecut în CV echipe precum Real Madrid, City sau AC Milan, Robinho a ajuns la 35 de ani să joace la Istanbul Başakşehir. Diferenţa dintre el şi Neymar pare abisală. La niciunul dintre cluburile mari la care a jucat, Robinho nu şi-a concretizat complet talentul. Faţă de Freddy Adu, Robinho a reuşit. Dar niciodată la nivelul pe care îl anunţa, cel pe care Pele îl vedea unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti din istorie.
Afla mai multe despre: robinho, jese rodriguez, anthony le tallec, freddy adu, top 10 jucatori