adplus-dvertising
You are here:

Totti, insistenţe pentru a-l aduce la Roma pe fotbalistul român care l-a impresionat! "Am luat cuvântul". Negocierile, dezvăluite

Totti, insistenţe pentru a-l aduce la Roma pe fotbalistul român care l-a impresionat! "Am luat cuvântul". Negocierile, dezvăluite

Serie A

Comentarii

România a avut fotbalişti care au impresionat în Italia, ultimii fiind Cristian Chivu şi Adrian Mutu. După mulţi ani, legenda lui AS Roma, Francesco Totti, a dezvăluit care a fost jucătorul român pe care l-a dorit neapărat pe "Stadio Olimpico".

Francesco Totti, cucerit de un fotbalist român: "Am vrut să fac echipă cu el"

Fostul căpitan al Romei, Francesco Totti, a rupt tăcerea, după mulţi ani, despre un episod petrecut în cariera de jucător. Campionul mondial a rememorat un moment petrecut în urmă cu mai bine de un deceniu. 

În sezonul 2008-2009, Totti a fost în spatele unei tentative de a-l aduce la AS Roma pe Adrian Mutu, de la Fiorentina, într-o perioadă tumultoasă a echipei viola.

Deşi se pregătea pentru preliminariile Champions League, fosta echipă a lui Adrian Mutu a fost la un pas de a-l pierde pe 'Il Fenomeno'. 

După ce a jucat alături de Cristian Chivu, "gladiatorul" l-a dorit pe Adrian Mutu. "Briliantul" trecuse peste toate problemele din scandalul "cocaina" şi redevenise un jucător de clasă mondială. 

Deşi avea 30 de ani, Adrian Mutu reuşea să atragă atenţia cluburilor importante din Europa. 

La acel moment, au existat negocieri între Fiorentina şi AS Roma, iar posibila venire a lui Adrian Mutu în atacul echipei din capitală l-a determinat pe Francesco Totti să anunţe că e dispus să renunţe la un milion de euro din salariul său, pentru ca transferul să aibă loc. 

"Am luat cuvântul. Am vrut să fac echipă cu el în atac. Pentru a-l înlocui, clubul a decis să aducă doi jucători. Pentru a evita anumite probleme, nu voi menţiona numele", a recunoscut Francesco Totti, potrivit Fiorentinanews.ro.

Mutarea nu s-a efectuat însă, după ce antrenorul Fiorentinei de la acea vreme, Cesare Prandelli, a ameninţat că va demisiona dacă Mutu va fi vândut.

Astfel, ”Briliantul” a rămas la Florenţa, dar nu a reuşit un sezon la fel de bun ca în stagiunea precedentă, fiind afectat de multe accidentări.

Mutu a reuşit să marcheze mai regulat în sezonul 2008/2009 faţă de stagiunea precedentă, însă a reuşit un număr mai mic de goluri, întrucât a jucat mult mai puţin.

După ce în sezonul 2007/2008 însumase 17 goluri în 29 partide, în Serie A, ”Briliantul” a marcat de 13 ori în doar 19 meciuri în următoarea stagiune.

Deşi s-a calificat în Champions League pentru prima oară după nouă ani în acel sezon, pentru doar a patra oară în istorie la acel moment, Fiorentina nu a putut trece de grupe.

Mutu a jucat în fiecare partidă şi a însumat doar un gol, evoluând apoi în Europa League alături de echipa lui Prandelli, deşi nici acea competiţie nu a purtat mai mult noroc formaţiei italiene.

După ce a plecat de la Fiorentina, Mutu a mai jucat pentru Cesena, Ajaccio, Petrolul Ploieşti, Pune City şi ASA Tg. Mureş.

viewscnt
Articole similare