Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Trădare istorică! George Puşcaş este dorit de marea rivală a celor de la Genoa. Ar putea fi antrenat de un fost campion mondial

Trădare istorică! George Puşcaş este dorit de marea rivală a celor de la Genoa.  Ar putea fi antrenat de un fost campion mondial

Serie A

Comentarii

George Puşcaş ar putea pleca de la Genoa. Internaţionalul român nu a apucat să bifeze niciun minut în acest sezon în Serie A pentru grifon şi este puţin probabil să fie unul dintre preferaţii lui Alberto Gilardino pentru atacul genovezilor, mai ales după venirile lui Matteo Retegui, Junior Messias şi Ruslan Malinovskyi.

Deşi nu a rupt gura târgului în sezonul trecut de Serie B pentru Genoa, Puşcaş ar putea ajunge la unul dintre cele mai iubite cluburi de fotbal din Italia. Conform Tuttomercatoweb, fostul atacant al lui Benevento este dorit de Andrea Pirlo la Sampdoria. Aceeaşi sursă relatează că Bari, echipa la care activează Malcom Edjouma, este la rândul ei interesată de serviciile internaţionalului român.

Puşcaş, ”afacere” între foşti campioni mondiali

În cazul în care Puşcaş va ajune la Sampdoria, cu siguranţa fanii grifonului nu îl vor ierta prea uşor. ”Doria” şi Genoa au o rivalitate ce a început în 1946, iar ”Derby della Lanterna” este unul dintre cele mai incendiare meciuri din fotbalul italian. În urmă cu un an, Sampdoria a condamndat ”grifonul” la retrogradarea în Serie B, în urma unei victorii pe Marassi, scor 1-0.

Andrea Pirlo este antrenorul Sampdoriei din luna iunie a acestui an. În primele două meciuri din acest sezon, fosta campioană a Italiei de la începutul anilor 90 a înregistrat o victorie şi un egal în Serie B. Pirlo şi actualul antrenor al lui George Puşcaş de la Genoa, Alberto Gilardino, au fost coechipieri în echipa magică a Italiei din 2006 care s-a încoronat campioană mondială în Germania.

Concurenţa acerbă în atacul Sampdoriei 

Sampdoria l-a împrumutat pe această vară pe Sebastiano Esposito de la Inter. Tânărul atacant italian a fost văzut drept unul dintre cele mai promiţătoare produse ale Academiei nerazzurrilor în urmă cu patru ani, dar împrumuturile la Basel, SPAL şi Anderlecht nu au fost benefice pentru jucător. Pe lângă Esposito, Pirlo l-a adus şi pe Fabio Borini, fotbalist cu peste 100 de meciuri în Premier League.

  • George Puşcaş este cotat de Transfermarkt la 2.500.000 de euro şi are contract cu Genoa până în vara lui 2026.

2023, un an negru pentru fanii ”Doriei”

Retrogradea echipei favorite din Serie A a fost a doua lovitură grea pe care au primit-o suporterii Sampdoriei. Pe 6 ianuarie, la mai puţin de o lună de la moartea lui Sinisa Mihajlovic, Gianluca Vialli, poate cel mai iubit fotbalist din istoria clubului, s-a stins din viaţă după ce a pierdut bătălia cu o boală incurabilă.

”Luca” a jucat pentru echipa genoveză între 1984 şi 1992 şi a marcat 85 de goluri în 223 de meciuri. Alături de bunul său prieten Roberto Mancini, Vialli i-a adus Sampdoriei singurul titlu din istoria clubului în 1991.  În acel an, fostul fotbalist al lui Chelsea a fost golgheter în Italia cu 19 reuşite. 

Un an mai târziu, ”Doria” a jucat o finală de Liga Campionilor, pierdută dramatic în reprizele de prelungiri, contra Barcelonei. Pe lângă titlul din 1990, Sampdoria mai are în palmares o Cupă a Cupelor câştigată în acelaşi an.

 

Afla mai multe despre: george puşcaşgenoasampdoria 

viewscnt
Articole similare