Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Tricoul lui mi-l doream cel mai mult”. Deian Sorescu a recunoscut cine este idolul său. Alegere total neaşteptată: ”Am reuşit să fac rost de el”

”Tricoul lui mi-l doream cel mai mult”. Deian Sorescu a recunoscut cine este idolul său. Alegere total neaşteptată: ”Am reuşit să fac rost de el”

Echipa națională

Comentarii

Deian Sorescu (25 de ani) a tras concluziile după debutul naţionalei de fotbal a României în preliminariile pentru Campionatul European din 2024. ”Tricolorii” au început cu dreptul, printr-o victorie de moral obţinută departe de casă, în micuţul stat din Pirinei, Andorra.

România a câştigat partida cu Andorra, scor 2-0, victorie ce o propulsează pe locul 2 în clasamentul grupei preliminare.

Deian Sorescu a fost titular şi integralist în Andorra, evoluând pe un post ce nu îi este străin, dar pe care a jucat în rare cazuri, cel de fundaş stânga.

”Tricoul lui mi-l doream cel mai mult”. Deian Sorescu a recunoscut cine este idolul său. Alegere surprinzătoare şi cum s-au cunoscut: ”Am reuşit să fac rost de el”

La finalul meciului, apărătorul lateral de conjunctură a vorbit despre meciul făcut de ”tricolori” la debutul în preliminarii şi a dezvăluit cine este idolul său.

Deian Sorescu a mărturisit că în urmă cu mai mulţi ani, dorea să obţină tricoul lui Gigel Bucur. În cele din urmă, l-a primit, dar nu cu cel de la naţională, ci cu al unei echipe de club din Rusia, anume Kuban Krasnodar.

”Suntem bucuroşi. A fost un prim test. Atâta timp cât sunt în stare voi juca pe orice poziţie mă va folosi antrenorul. Mai puţin important e cine unde joacă, important e să ne strângem şi să căutăm puterea de a lua cele trei puncte şi de a câştiga orice meci.

Fotbalul s-a schimbat, nu mai este cum era acum 20-30 de ani, dar haideţi să ne bucuram şi noi de seara asta. Chiar dacă a fost un meci poate mai uşor pentru noi, am muncit pentru cele trei puncte şi merităm să zâmbim.

Suntem foarte mulţi tineri, puţini jucători care am fost şi din generaţiile mai din trecut. Sunt jucători care vin din urmă şi foarte multe talente. 

Ne-am simţit ca acasă. Ştiam dinaintea meciului că s-au vândut multe bilete şi foarte mulţi sunt români. Ne-a bucurat lucrul ăsta pentru că s-a simţit.

Nu trebuie să-i luăm de sus (n.r. Belarus) pentru că niciun meci nu se aseamănă. Va trebui să respectăm anumite criterii şi cu siguranţă vom ieşi câştigători.

Tricoul pe care mi-l doream cel mai mult era al lui Gigel Bucur. Dar am reuşit să fac rost de el acum vreo 4-5 ani. Nu e cu naţionala, e cu o echipă din Rusia, dar mă bucur că am reuşit să pun mâna pe el.

Am împărţit tricouri pentru că a venit unchiul meu din Spania şi i-am promis că după meci îi voi da tricoul şi mai era un copil mic acolo”, a declarat Sorescu, după meci, la zona mixtă.

Cel mai probabil, Deian Sorescu şi Gigel Bucur s-au cunoscut în cadrul clubului Poli Timişoara.

Dacă actualul fotbalist al FCSB-ului a crescut şi a jucat un sezon la echipa mare a timişorenilor (2001-2018), Bucur a fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui Poli pe vremea finanţatorului Marian Iancu (2005 - ianuarie 2010).

Deian Sorescu a bifat zece prezenţe în tricoul României, fără să marcheze.

De partea cealaltă, ajuns la 42 de ani, Gigel Bucur a adunat 26 de meciuri şi a marcat patru goluri pentru echipa naţională.

Afla mai multe despre: echipa nationaladeian sorescugigel bucur 

viewscnt
Articole similare