Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Trofeul Ligii Campionilor a revenit în Ghencea. Legendele Stelei au sărbătorit pe stadion împlinirea a 37 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni | VIDEO

Trofeul Ligii Campionilor a revenit în Ghencea. Legendele Stelei au sărbătorit pe stadion împlinirea a 37 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni | VIDEO

Steaua

Comentarii

La 37 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni, Steaua a profitat de meciul cu Oţelul Galaţi şi a pregătit un moment cu totul special în pauza partidei din Ghencea.

Deşi Steaua a obţinut doar o remiză în meciul cu Oţelul, scor 1-1, în play-off-ul Ligii a II-a, în Ghencea tot a fost sărbătoare. Duminică s-au împlinit 37 de ani de când roş-albaştrii au triumfat în Cupa Campionilor Europeni, iar oficialii Stelei au celebrat momentul.

În pauza partidei din Ghencea, legendarii fotbalişti care au scris istorie în 1986 au fost invitaţi pe gazon pentru o reîntâlnire cu celebrul trofeu al Ligii Campionilor.

La 7 mai 1986, pe stadionul Ramón Sánchez Pizjuán, Steaua Bucureşti intra în istoria fotbalului, devenind prima echipă din estul Europei care cucerea cel mai râvnit trofeu din fotbal, Cupa Campionilor Europeni, într-o finală disputată împotriva celor de la FC Barcelona.

Helmuth Duckadam intra în Cartea Recordurilor după ce apăra patru lovituri de pedeapsă consecutive, iar trofeul ajungea la Bucureşti.

Caseta tehnică a meciului din 1986:

STEAUA BUCUREŞTI - FC BARCELONA 0-0; 2-0 după executarea loviturilor de departajare

Loviturile de departajare: 0-0 Majearu, Alesanco, Boloni, Pedrazza, 1-0 Lacatus, Alonso, 2-0 Balint, 2-0 Marcos.

  • Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan, Sevilla
  • Spectatori: 70.000
  • Data: 07.05.1986, ora: 20.15
  • Arbitri: Michel Vautrot; Alain Delmer, M.Girard (Franţa)

STEAUA: Helmut Duckadam - Ştefan Iovan, Adrian­ Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu - Lucian Bălan (73 Anghel Iordănescu), Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu - Marius Mihai Lăcătuş, Victor Piţurcă (112 Marin Radu II).

Antrenori: Emeric Ienei şi Anghel Iordănescu

FC BARCELONA: Francisco Gonzalez URRUTIcoechea - GERARDO Miranda Concepcion, Miguel Bernardo Blanquetti "MIGUELI", Jose Ramon ALESANCO Ventosa, JULIO ALBERTO Moreno Casas - VICTOR Munoz Manrique, Bernd Schuster (84 Jose MORATALLA Claramunt), MARCOS Alonso Pena, Angel PEDRAZA Lamita - Steve Archibald (111 Angel "PICHI" ALONSO Herrera), Francisco Jose CARRASCO Hidalgo.

Antrenor: Terry Venables

Afla mai multe despre: steaua 

viewscnt
Articole similare