Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

TUN fabulos pentru Gigi Becali. Suma halucinantă investită de FCSB pentru o echipă de Champions League. Nemţii au confirmat cifrele

TUN fabulos pentru Gigi Becali. Suma halucinantă investită de FCSB pentru o echipă de Champions League. Nemţii au confirmat cifrele

FCSB

Comentarii

FCSB este echipa cu cele mai mari investiţii în fotbalul românesc în ultimii 12 ani, conform cifrelor site-ului de specialitate transfermarkt.com.

FCSB a investit masiv în ultimii ani în fotbalul românesc, însă rezultatele au întârziat să apară. Roş-albaştrii au cucerit ultimul titlu în Liga I în 2015, când antrenorul echipei era Constantin Gâlcă. De atunci, deşi a adus antrenori importanţi pe banca tehnică, printre care Mirel Rădoi, Laurenţiu Reghecampf sau Mihai Teja, Becali n-a mai reuşit să se bucure de câştigarea unui campionat.

De altfel, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, FCSB a cheltuit 55,14 milioane de euro începând cu 2009. Studiul făcut de experţii transfermarkt.com a pornit de la anul în care Manchester City a fost preluată de şeicii din familia regală din Abu Dhabi. Dacă roş-albaştrii se pot lăuda că sunt echipa cu cele mai mari investiţii din Liga I, într-un clasament european, FCSB este departe de locurile fruntaşe, unde, aşa cum era de aşteptat, Manchester City ocupă detaşat prima poziţie.

TUN fabulos pentru Gigi Becali. Suma halucinantă investită de FCSB pentru o echipă de Champions League. Nemţii au confirmat cifrele

TOP 10 investiţii în perioada 2009-2021:
1. Manchester City - 1,97 miliarde de euro
2. Chelsea - 1,74
3. Barcelona - 1,67
4. Juventus - 1,57
5. Man. United - 1,55
6. Real Madrid - 1,45
7. Paris SG - 1,42
8. Atletico - 1,19
9. Liverpool - 1,18
10. Inter Milano - 1,16

În acest top al investiţiilor făcute în ultimii 12 ani, FCSB se află peste echipe care evoluează în actualul sezon al grupelor Ligii Campionilor, Europa League şi Conference League, precum Young Boys, Sparta Praga sau Ludogoreţ Razgrad. În cele 55 de milioane de euro investite în ultimii 12 ani, Gigi Becali a adus la FCSB jucători importanţi, printre care se regăsesc şi Vlad Chiricheş, Alexandru Chipciu, Florinel Coman, Denis Alibec, Florin Tănase sau Dennis Man.

Ulterior, mulţi dintre jucătorii transferaţi din Liga I au fost vânduţi de FCSB pe sume impresionante de bani. Astfel, deşi a investit peste 55 de milioane de euro în cei 12 ani, Gigi Becali se poate lăuda cu un profit uriaş de 29,5 milioane de euro.

  • FCSB se află pe locul 194 în topul investiţiilor făcute în ultimele 12 sezoane

Afla mai multe despre: fcsbsteauabecali 

viewscnt
Articole similare