adplus-dvertising
You are here:

Ucraineanul devenit inamicul nr. 1! Ce a făcut cu 3 rusoaice aflate în grija sa în Ucraina: "S-a ocupat personal"

Ucraineanul devenit inamicul nr. 1! Ce a făcut cu 3 rusoaice aflate în grija sa în Ucraina: "S-a ocupat personal"galerie foto

Diverse

Comentarii

Trei sportive rusoaice naturalizate au fost eliminate din echipa de biatlon a Ucrainei. Controversa a apărut după ce s-a aflat că preşedintele federaţiei sportive ucrainene, Vladimir Brynzak, a fost cel care a plătit deplasarea sportivelor în Rusia, ele fiind plecate încă de la startul invaziei.

Sport.ua anunţă că trei biatloniste ucrainene de origine rusă, Olga Abramova, Ekaterina Bekh şi Oksana Moskalenko, au fost excluse din echipa naţională de biatlon a Ucrainei. Acest lucru a fost anunţat de antrenorul federal Evgeny Kolupaev.

Motivul oficial al acestei decizii este neîndeplinirea criteriilor de intrare în echipă. Ministerul Tineretului şi Sportului al Ucrainei a decis excluderea sportivelor Abramova, Bekh şi Moskalenko.

Sursa citată susţine că în prima zi a războiului, cele trei au părăsit cantonamentul de la Syanki, din regiunea Lviv, şi, cu ajutorul preşedintelui Federaţiei de Biatlon a Ucrainei, Volodymyr Brynzak, au plecat în Rusia. 

În plus, niciuna nu a condamnat invazia ordonată de Vladimir Putin. 

Galerie foto cu sportivele

"Le-a dus personal pe rusoaice". Şeful biatlonului ucrainean plăteşte pentru ajutorul acordat sportivelor

Preşedintele federaţiei de biatlon din Ucraina, Vladimir Brynzak, a iscat o controversă în ţară, după ce a fost dat de gol că le-a ajutat pe Olga Abramova, Ekaterina Bekh şi Oksana Moskalenko să fugă în Rusia. El ar fi plătit din banii federaţiei "excursia", termen folosit de presa ucraineană. 

Championat.com scrie că Vladimir Brynzak şi-a pierdut susţinerea în fruntea federaţiei, după fapta făcută şi nu va fi reales la următoarea adunare generală. El ocupa funcţia de preşedinte din 1998. 

Biatlonista ucraineană Kristina Kovaleva este cea care s-a revoltat şi a transmis un mesaj dur la adresa conducătorului. 

„Brynzak le-a dus personal pe teritoriul Rusiei. Acum le invită să se întoarcă pe salarii mari. Biatloniştilor noştri, care se află în Garda Naţională, li se oferă să facă cantonamente cu participarea ulterioară la competiţii pe cheltuiala personală a sportivilor. Ce se întâmplă cu lumea asta!

După 12 ani de antrenament şi patru ani în echipa de juniori, m-am gândit că ar fi greu să fiu surprinsă de ceva... Dar găseşti căi", a scris Kovaleva.

Galerie foto cu sportivele

viewscnt
Articole similare